fbpx

PUNI VAM SE SPORO? Trik s čačkalicom za zube će vam brže napuniti mobitel

Vaš iPhone ili iPad puni vam se sporije nego inače? Ne, ne pričinjava vam se. Štoviše, to je toliko uobičajen problem da postoji čitav niz Appleovih foruma podrške na kojima se vlasnici spomenutih uređaja žale zašto se oni neće puniti.

Prema CNETovom Danu Grazianu, lako je moguće da problem nije u hardwareu ili softwareu na telefonu ili tabletu, već da problem stvara strani objekt koji blokira Appleov povratni svjetleći kabel koji puni te uređaje.

Srećom, postoji lako i jednostavno rješenje. Često je problem jednostavno nekakvo fizičko začepljenje. Može se raditi o običnoj prašini, ostacima iz vaših džepova, torbice ili jednostavno prostora u kojem živite.

Rješiti se začepljenja zapravo je jednostavno. Samo isključite svoj iPhone ili iPad i uzmite čačkalicu za zube ili neki mali šiljati predmet poput rastavljene spajalice za papir. Tada nježno uklonite ostatke koje nađete u priključku nakon što ste to napravili ponovno upalite uređaj.

Ukoliko i dalje imate problema, preporučuje se korištenje komprimiranog zraka. Ukoliko ni to nije riješilo vaš problem, onda probajte kupiti novi punjač, a moguće je i da imate problema sa softwareom.

U tom slučaju, postoji puno načina na koji možete podesiti svoje postavke da bi vam mobitel bolje radio.

Izvor: net.hr/ZDanas