fbpx

REAKCIJA AKCIJE MLADIH Demokracija je vladavina zakona i uskoro dolazi vrijeme kad će se to potvrditi na parlamentarnim izborima

Akcija mladih uputila je reakciju na događanja prilikom izbora predstavnika oporbe u predsjedništvu Županjske skupštine, koju prenosimo u cijelosti.

Klub vijećnika Županijske skupštine Akcije mladih Zadar povodom događanja na 13. Županijskoj skupštini gdje se kao druga točka dnevnog reda odlučivalo o prijedlozima za izbor potpredsjednika Županijske skupština iz redova oporbe odnosno između kandidatkinje Kluba SDPa i koalicijskih partnera: gđe. Renate Sabljar Dračevac i kandidata Kluba Akcije mladih g. Vladimira Gambiraže, a kasnije izvanrednim perturbacijama i predloženog kandidata koalicijskog partnera vladajućih stranke HSPAS gospodina Drage Čuline kao svojevrsnog predstavnika oporbe koji bi prema mišljenju koalicijskih partnera vladajućih HSP AS dokinuo partitokratsko „postavljanje“ podobne oporbe na funkcije. Međutim, rasprava se pretvorila u vrlo ogorčeno protivljenje HDZa i vijećnika Ranja koji su se jedino protivili čak i kandidaturi predstavnika Akcije mladih.

Za razliku od toga kandidatkinju kluba SDPa gđu . Renatu Sabljar Dračevac ujedno predsjednicu tog kluba koji je već ranije predložio g. Dragana Ranja, a koji je kako saznajemo u nekoj vrsti uvjetnog odbačenja iz stranke SDP u periodu dok koalira s strankom hdza u mjesnom odboru Brodarica, ali jer je uz pristanak predsjednice kluba sdp-a u Županiji gđe. Renate Sabljar Dračevac, i dalje član Kluba sdp-a (?!) u glasovanju je očekivano podržala većina hdz-ovskih vijećnika pri čemu je bilo vidljivo da su članovi vladajućih „svoju“ oporbenu kandidatkinju gđu. Sabljar Dračevac poštedjeli bilo kakve rasprave o njenoj kandidaturi. Zašto, o tome uključeni hdz i županjski sdp zasigurno znaju svoje dogovore i računicu.

Nažalost predsjednicu Kluba Akcije mladih gđu. Marjanu Botić koja je u raspravi obrazložila prijedlog njihova kandidata bez ulaženja u odnose na osobnoj razini samih vijećnika, vijećnici iz redova HDZa nisu propustili vrijeđati na vrlo niskoj civilizacijskoj razini uz blagoslov predsjednika županjske skupštine g. Željka Lončara koji joj je čak uskratio pravo replike na iznesene uvrede zato jer je on tako odlučio budući je svim prisutnima osim njemu bilo jasno da joj se protivno civilizacijskim i demokratskim navadama uskraćuje pravo da se obrani od uvreda.

Dakle, u raspravi koja se pretvorila u iznošenje potpuno nepovezanih konstatacija vijećnika HDZa o stranci Akciji mladih Zadar i o njihovim predstavnicima o kojima se u ovoj točki uopće nije razmatralo postali je razvidno da je Klub Akcije mladih jedina prava i konstruktivna oporba koja je do sada predala u procedure niz akata, prijedloga i inicijativa koje smatramo važnima za život i rad u našoj Županiji, a da smo istovremeno i aktivna i živa obrana ostataka demokracije koja se već 25 godina u županijskoj skupštini provodila na način; „Demokracija je vlast vladajućih“ kako je izjavio svojevrstan „komesar“ zadarskih HDZovaca g. Joso Nekić.

Akcija mladih Zadar poručuje; Demokracija je vladavina zakona i uskoro dolazi vrijeme kad će se to potvrditi na parlamentarnim izborima kad će tiha koalicija dviju najvećih stranaka pokazati pravo lice pokušavajući održati sadašnje stanje vladavine partije, a ne demokracije, ali građani to vide i znati će spriječiti.

ZDanas