fbpx

Uskoro limuzinska izvedba BMW-ove serije 1

BMW će uskoro svojoj ponudi priključiti još jedan manji i obiteljski nastrojeni model s pogonom na prednje kotače.

Naime, modelima serije 2 Active Tourer i Gran Tourer će se prodružiti limuzinska izvedba serije 1 koja će biti izravna konkurencija modelima poput limuzinskog Audija A3 te mercedesovog CLA, piše Autonet.hr.

Dakako, limuzinska serija 1 će se također temeljiti na UKL platformi, a očekuje se kako će na tržište stići krajem ove ili početkom 2016. Razvoj ovog automobila se trenutno vodi pod oznakom F52, a pokretat će ga nekoliko 3 i 4-cilindričnih turbo benzinskih i dieselskih motora od kojih će neki biti upareni s xDrive pogonom na sva četiri kotača.

Što se dizajna tiče na njega će naravno najveći utjecaj imati nedavno temeljito osvježena serija 1, a glavnu će razliku činiti produljeni limuzinski stražnji kraj. Ponuda prostora u unutrašnjosti se neće značajnije izmijeniti, a limuzinska će se izvedba moći pohvaliti s nešto većom zapreminom prtljažnika.

Službena premijera ovog automobila će se održati najvjerojatnije ove jeseni na frankfurtskom auto salonu, a nedugo nakon toga će se naći na tržištu.

Izvor: net.hr/ZDanas