fbpx

Vodstvo Akcije mladih pozvani na svjedočenje u sjedište DORH-a

Županijski sud u Zadru odbacio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva i potvrdio odluku suca istrage Borisa Radmana koji je ukinuo rješenje ODO-a o provođenju istrage protiv Marka Pupića Bakrača zbog incidenta na jednoj od lanjskih sjednica Gradskog vijeća grada Zadra, točnije, ozlijeđivanje jednog od zaštitara. I ovom se prigodom javnosti obratio pismom kojeg objavljujemo u cijelosti:

“Sada, kada je u potpunosti bjelodano da ne postoji osnova niti za provođenje istrage protiv mene, a kamoli za kazneni progon, nadam se da će sada ODO sa istim žarom i ustrajnošću kojim je radio na mom slučaju napokon početi obrađivati kaznene prijave koje sam podnio u istom predmetu.

Bilo kako bilo DORH i Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana kontinuirano i detaljno obavještavamo o radu institucija u Zadru među ostalima i državnog odvjetništva još od vremena kada je njime rukovodio Ivan Galović. Izgleda da je napokon sazrelo vrijeme da se istraže veze zadarske političko-kriminalne hobotnice sa pojedincima unutar sustava budući da smo Ante Rubeša, Marijana Botić i ja pozvani na razgovor u Zagreb, sjedište DORH-a 26.03.2015 godine u 14 sati po tom pitanju.

Žalosno je da već toliko dugo vremena ovdje u Zadru nema snage, hrabrosti ni volje za odmotavanje tog kriminalnog klupka već se sve značajnije istrage moraju voditi iz Zagreba.”

Izvor: SD/ZDanas