fbpx

Glogoški do utorka mora iseliti iz kuće u Zaprešiću

ĐURO GLOGOŠKI najkasnije do 7. travnja mora ukloniti sve svoje osobne stvari iz kuće na adresi Ljudevita Gaja 27 u Zaprešiću i iseliti se iz nje, stoji u dopisu koje je Ministarstvo branitelja dostavila Udruzi stopostotnih HRVI I. skupine.

U dopisu, koji je objavljen na Facebook stranici “DOSTA JE Stop agresiji šatordžija iz Savske”, ministar branitelja Predrag Matić obavijestio je Glogoškog i njegovu udrugu da više nemaju pravo na korištenje kuće u Zaprešiću. Radi se o kući koja je, podsjećamo, namijenjena za smještaj vojnih invalida koji dolaze u Zagreb na liječenje, a koju je Glogoški nakon početka šatorskog prosvjeda u Savskoj okupirao za svoje potrebe.

Glogoški je u kući u kojoj je spavao uspio nabiti i ogromne režije. Samo u prva tri mjeseca ove godine Ministarstvo branitelja za režije moralo je platiti gotovo 9 tisuća kuna, što je više nego što je na režije potrošeno u cijeloj prošloj godini. Odmah nakon što je otkriveno da Glogoški spava u kući koju ne bi smio koristiti, Matić je najavio da će raskinuti sporazum iz 2007. godine kojim je kuća dana na korištenje ratnim invalidima.

“Kako je utvrđeno da se proteklih mjeseci navedena kuća ne koristi u skladu s točkom II. gornjeg Sporazuma, obavještavamo Vas da s danom dostave ova obavijesti raskidamo Sporazum”, stoji u dopisu kojeg je Matić poslao Glogoškom 31. ožujka ove godine.

“Sukladno naprijed navedenom, molimo Vas da se zaključno s 07. travnja 2015. godine kuća u Zaprešiću na adresi Ljudevita Gaja 27 oslobodi od osoba i osobnih stvari u vlasništvu Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i njezinih članova. Daljnje korištenje predmetne kuće bit će regulirano Odlukom o uvjetima korištenja kuće na adresi Ljudevita Gaja 27 u Zaprešiću, koju će Ministarstvo branitelja objaviti na svojoj web stranici”, navodi se u dopisu.

Izvor: Index.hr/ZDanas