fbpx

OLUJA BURA Jutros za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 i Maslenički most

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je na svojim Facebook stranicama kako zbog loših vremenskih uvjeta proteklih dana na planinama Kamšenica, Dinara, Biokovo, Vran, Čvrsnica, Prenj, koje se nalaze na području u blizini granice Hrvatske i BiH, prijeti velika opasnost od lavina.

Zbog olujnog vjetra jutros je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (obilazak Gračac-Obrovac-D. Karin).

Samo za osobna vozila otvoren je Paški most. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Mokrih i skliskih kolnika ima u Slavoniji, dok snijeg otežava promet u dijelu Like. Jak vjetar otežava promet na autocesti A7 Orehovica-Diračje na mostu Rječina.

U većini krajeva danas će biti promjenljivo oblačno, a na sjevernom Jadranu sunčanije. U istočnoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Dalmacije te u Gorskom kotaru i osobito Lici bit će mjestimice oborina na granici kiše i snijega, uglavnom u prvom dijelu dana.

Drugdje većinom suho.

Vjetar umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu bura i tramontana, ponegdje još olujna.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 9 do 14, u gorju od 4 do 9 stupnjeva Celzijevih, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Izvor: JL/ZDanas