fbpx

SUV SA 7 SJEDALA Škoda Snowman stiže krajem ove godine

Prema posljednjim saznanjima Škoda će svoj novi veliki SUV sa sedam sjedala predstaviti krajem ove godine i to vjerojatno na posebnom tzv. eventu u Češkoj. Tako barem tvrdi CarAdvice koji dodaje i kako bi ovaj model trebao nositi ime Snowman ili Polar, no ovaj prvi naziv je vjerojatniji.

Recimo i kako će se ovaj model temeljiti na MQB B izvedbi volkswagenov modularne platforme koju će dijeliti s novim Superbom, a isti će model u karavanskoj Combi verziji najviše utjecati i na njegov konačni dizajn, piše Autonet.hr.

Očekuje se da bi ovaj automobil trebao biti dugačak oko 4,6 m te će standardno biti dostupan s pet sjedala, no kupcima će biti ponuđena i dodatna dva opcijska sjedala na koja će se vjerojatno moći smjestiti samo djeca i niže osobe.

Unatoč tome izvor tvrdi kako će Snowman ponuditi vodeću ponudu prostora u svom segmentu te zavidnu razinu off-road sposobnosti. Pogon na prednje kotače će biti standard kod slabijih izvedbi, dok će snažnije i skuplje verzije imati standardni pogon na sva četiri kotača. Konkretnije, što se motorizacije tiče mogu se očekivati standardni TSI i TDI pogonski strojevi obujma do 2,0 litre snage do 220 KS.

Šira javnost bi s ovim automobilom trebala biti upoznata najkasnije sljedeće godine na ženevskom auto salonu, dok bi prodaja trebala započeti nedugo zatim.

Izvor: net.hr/ZDanas