fbpx

BRZ I ŽESTOK Novi Audi S4 snage do 350 KS

Audi je nedavno predstavio novu generaciju modela A4, prije koji dan je iz samog vrha ovog proizvođača potvrđeno kako će RS4 Avant stići prije nego što bi inače mogli očekivati, a sada stižu i najnovije informacije o modelu S4.

Naime, prema posljednjim saznanjima ovi Audi S4 bi na tržište trebao stići tijekom iduće godine, a pokretat će ga već dobro poznati, no temeljito dorađeni 3.0 V6 FSI čija će snaga biti povećana na oko 350 KS, odnosno 257 kW. Drugim riječima, novitet će biti oko 13 kW, odnosno 17 KS sažniji od modela S4 B8. Također, očekuje se veći okretni moment (prethodnik 440 Nm) što bi uz manju masu i napredniji ovjes trebao rezultirati osjetno agilnijim vozilom, piše autonet.hr.

Dakako, spomenuta snaga i moment će se na podlogu prenositi putem audijevog quattro stalnog sustava pogona na sva četiri kotača, a tu je i 7-stupanjski S tronic mjenjač s dvije spojke. Sudbina 6-stupanjskog ručnog prijenosa je trenutno nesigurna, odnosno ovisit će o potražnji tj. o interesu kupaca za njim.

Dakako, na tržištu će se naći limuzinski i karavanska Avant.
Na kraju još dodajmo i kako je iz Audija stigla vijest da će novi R8 biti dostupan i s turbo motorom koji će zamijeniti 4,2-litreni V8. Za sada nema informacija o kojem će se pogonskom sklopu raditi, no nagađa se između 2,5 -litrenog 5-cilindričnog i 3.0 V6 bi-turbo motora.

Izvor: net.hr/ZDanas