fbpx

DOMAGOJ MARGETIĆ Kada sam otkrio tajne fondacije u Lihtenštajnu, Zdenko Zrilić mi je zaprijetio da ću proći kao Pukanić!

Kontaktirali smo Domagoja Margetića vezano uz informacije o Zdenku Zriliću, Hypo aferi te o istrazi pranja novca preko tajnih računa u Lihtenštajnu. Da podsjetimo, Domagoj Margetić je u travnju 2013. godine govorio pred Antikorupcijskim odborom Europskog parlamenta o aferi HYPO – tekst i video možete pogledati na ovom linku.


Izjavu istraživačkog novinara Domagoja Margetića prenosimo u cijelosti;

Kada sam 2009. godine objavio podatke o operacijama pranja novca preko tajnih računa kod Hypo banke, s kojima su istražitelji povezivali i Zdenka Zrilića, Zrilić mi je jednom prilikom kada smo se susreli u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici nedvosmisleno zaprijetio: “Proći ćeš kao Pukanić!” Bilo je to nakon što sam otkrio tako zvane tajne fondacije u Lichtensteinu, te objavio kako austrijski istražitelji s kontrolom nad nekim od tih računa povezuju upravo Zrilića. Već mjesecima upozoravam policiju i istražitelje kako je motiv, naručivanje i pokušaj izvršenja mojeg ubojstva 11.8.2014. godine povezan upravo s mojim novinarskim istraživanjem i pisanjem o Aferi Hypo.

Kada je riječ o Zriliću, mogu potvrditi za vaš portal kako posjedujem dokument koji potvrđuje da se u istrazi o Aferi Hypo, točnije o tajnim financijskim operacijama u Lichtensteinu, pod istragom našao i Zdenko Zrilić, kojeg jedan dokument istrage izravno povezuje s tajnim računima u Lichtensteinu, o čemu ću dokument uskoro objaviti u svojoj novoj knjizi. Iz tog istražnog dokumenta nesporno proizlazi da je i Zrilić predmet interesa austrijskih istražitelja angažiranih na rasvjetljavanju i raspetljavanju Afere Hypo. Istražni sudac koji je sačinio dokument o kojem govorim, osim Vladimira Zagorca i još nekih pravnih osoba identificirao je Zdenka Zrilića kao jednog od povjerenika ili vlasnika na tajnim lichtensteinskim računima, povezanim s izvlačenjem novca preko tajnih računa kod Hypo Grupe.

Domagoj Margetić

Independent investigative journalist, publicist, columnist

Founder and Editor in chief of independent investigative web magazine Necenzurirano.com

Member of The Committee of Concerned Journalists

Member of Internet Freedom

Member of South East European Expert Team

for Counterterrorism and fight against organised crime (ATT)