fbpx

NAJNOVIJI BONDOV LJUBIMAC: Aston Martin DB10

U najnovijem James Bond filmu Spectre, Daniel Craig vozit će Aston Martin DB10, automobil koji je proizveden u ekskluzivnoj ograničenoj seriji od samo 10 primjeraka.
Već smo ga imali prilike vidjeti u par trailera za film, koji bi se u kinima trebao pojaviti u studenom ove godine.

Najnoviji bondov DB10 pokazuje smijer u kojem će se kretati budući Aston Martinovi modeli. Konkretno, tvrdi se da predstavlja najavu za V8 Vantage koji bi se trebao pojaviti 2017. godine.

DB10 je sličnih proporcija kao i V8 Vantage i bez sumnje se radi o Aston Martinu najagresivnijeg izgleda u zadnjih par godina. Nos je niži i ne liči na tipičnog Astona, dok je stražnji dio više uglat, i pomalo podsjeća ja jaguarov F-tip Coupe.
Projekt dizajna DB10 vodio je glavni kreativni stručnjak Aston Martina Marek Reichman, dok je u dizajniranju sudjelovao i režiser 007 filma Sam Mendes.

“Iste godine kada slavimo 50 godina surednje s agentom 007, pristaje da danas otkrijemo ovaj sjajan sportski auto stvoren posebno za Jamesa Bonda”, izjavio je dr Andy Palmer, glavni izvršni direktor Aston Martina.

Nakon završetka snimanja filma, neki od DB10 biti će prodani na aukciji za dobrotvorne svrhe.
Istovremeno, bondov glavni suparnik i zlikovac, koga glumi Christoph Waltz, biti će za volanom Jaguara C-X75 koncepta, prvi puta prikazanom na ovogodišnjem pariškom sajmu automobila.
Jaguar je već i prije bio glavni izbor za bondove zlikovce, poput jako modificiranog XKR u filmu ‘Die another day‘.

Izvor: Net.hr/ZDanas