fbpx

Nakon teške bolesti preminuo 18-godišnji Ante Karlović

“Obavještavamo sve kako je Ante danas preminuo. Njegovo srce nažalost nije izdržalo. Sve se pokusalo ali posljedice zracenja su bile prevelike”, objavljeno je poslijepodne na Facebook stranici Humanitarna pomoć: Ante Karlović.

Osamnaestogodišnji Ante Karlović iz Draga posljednje dvije godine borio s teškom bolešću, malignim tumorom na mozgu.

Sve do 22. veljače 2014. godine Ante Karlović je bio tipični srednjoškolac kojeg je očekivala perspektivna nogometna karijera. Nije ni slutio da su jake glavobolje koje su se taj dan pojavile i više nisu prestajale prvi znak teške bolesti koja će mu prekinuti bezbrižne mladenačke snove. Zbog najcrnje liječničke dijagnoze zloćudnog tumora na mozgu prošao je osam ciklusa kemoterapije i 33 zračenja, a iako je operacija u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu prošla s ohrabrujućim rezultatima, tumor se pred kraj ljeta vratio još snažniji.

Iako su nakon prve operacije prognoze bile dobre, bolest se podmuklo vratila kada je već izgledalo da će sve biti u redu. Nakon iscrpljujuće kemoterapije i zračenja tijekom kojeg je izgubio kosu, obrve i trepavice, a jednjak mu je teško oštećen, Ante je ponovno obolio u trenutku kada mu je već bila narasla kosa, te je konačno dobio na kilaži. Počeo se opet družiti sa prijateljima i jedva čekao povratak u školu, a jedini posjeti Zagrebu tada su bile kontrole svaka tri mjeseca.

No borbu s teškom bolešću, kemoterapijom i zračenjima nije izdržalo Antino srce.

Zadarski list/ZDanas