fbpx

Ni Orešković nema pojma o čemu Kolinda priča: Ja ne znam za to da je Lozančić kršio zakon

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković izjavio je u Splitu kako je uvjeren da će novi ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić dobro raditi svoj posao, a da će njegov prethodnik na toj dužnosti, smijenjeni Dragan Lozančić biti angažiran u jednoj javnoj tvrtki.

Na ponovljena novinarska pitanja je li Lozančić kao ravnatelj SOA-e kršio zakon, Orešković je odgovorio da on nema informacija o tome i da ne bi više dodatno komentirao tu temu.

“Ja ne znam to, nisam ništa vidio tako da ja ne bi mogao ništa više dodatno komentirati neke informacije na tu temu”, rekao je.

Govoreći o suradnji u Vladi i svojim odnosima s HDZ-om i Mostom, predsjednik Vlade Orešković je podsjetio kako su prošli tjedan predstavili nacionalni program reformi.

“Prošlog tjedna smo predstavili nacionalni program reformi, ovih 100-200 milijuna, i mogu reći da na tome surađujemo, podrška postoji i od Tomislava Karamarka i Bože Petrova. Vlada zna što treba napraviti i mi smo krenuli. Mislim da ćete vrlo brzo vidjeti rezultati. Sve ovo drugo jesu malo tenzije, ali i probni baloni”, naglasio je Orešković, dodavši: “Da vam pravo kažem, ja se i sam pitam kada čitam novine od kuda ti komentari i ideje. Mislim da je bitno reći u javnosti da ova Vlada zna što treba napraviti, pokrenut ćemo Hrvatsku, vidjet ćete rezultate jer na kraju oni su ti koji najglasnije govore”, izjavio je novinarima Orešković nakon sastanka sa splitsko dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom, kojega je pohvalio i rekao da ima viziju jer je u Dugopolju vidio sjajne rezultate, što se od praznog i pustog zemljišta može napraviti.

Na upit kako komentira primjedbe splitskog gradonačelnika Ive Baldasara koji mu je zamjerio što danas nije nazočio svečanoj sjednci Gradskog vijeća u povodu Dana Grada, blagda sv. Duje, Orešković je kazao kako mu je prioritet bio upoznati splitsko-dalmatinsku županiju te da će se s Baldasarom sastati danas ili sutra te vidjeti na koji način država može pomoći Splitu.

Izvor: Index.hr