fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ PIŠE CVITANU Je li Državno odvjetništvo u Zadru pod institucionalnom ili parainstitucijonalnom kontrolom?

Gradski vijećnik Marko Pupić-Bakrač obratio se otvorenim pismom glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu. Otvoreno pismo objavljujemo u cijelosti.


Poštovani Glavni i županijski državni odvjetniče,

po prirodi posla često sam na ročištima na sudu a i nekoliko puta sam se samostalno branio u procesima koji su pokrenuti protiv mene. Sve te procese sam dobio. Znači nisam pravno nepismena osoba. Iako nisam pravno nepismena osoba ne razumijem dopis koji sam dobio od ODO u Zadru u svezi mog zahtjeva za pokretanjem istrage u slučaju Renate Peroš zbog toga što je kao ravnateljica Narodnog muzeja iznajmila gradski prostor, bez potrebnih ovlasti kao i bez raspisivanja natječaja te Vas molim da mi odgovorite na nekoliko pitanja vezano i nevezano za ovaj predmet.

1. Iz dopisa ODO-a proizlazi ne samo da iznajmljivanje tuđeg prostora bez ovlaštenja i natječaja nije kažnjivo već je djelo vrijedno pohvale i nagrade ( valjda kao i onaj čin kada je ista kao članica Antićeve liste podržala HDZ i Kalmetu) pošto mi je to potpuno nejasno molim da mi pojasnite kako je to moguće?

2. ODO je protiv Ante Rubeše pokrenuo postupak bez ikakve prethodne provjere zbog članka u novima VOX, vlasništvo Rena Sinovčića u kojem su bile iznesene po običaju neistinite tvrdnje čija je jedina svrha bila obračun kriminalnog podzemlja sa nama zbog našeg rada i djelovanja. Slučaj je odbačeno na sudu. Od strane ODO-a pokrenuta je istraga protiv mene u slučaju kad me je 6 zaštitara bez ikakve pravne osnove fizički napalo i pokušalo odvući sa sjednice vijeća iz zgrade Gradske uprave a da pri tome nije izuzet ni pregledan niti jedan od čak 5 videozapisa događaja a niti je ispitan bilo tko od preko 30 svjedoka koji su neposredno nazočili događaju. I taj slučaj odbacio je sud. Predmet onih koji su naredili i onih koji su upotrijebili fizičku silu nada mnom bez temelja u Zakonu o privatnoj zaštiti još uvijek leži u ladicama ODO-a.

Ne smatrate li da pri olakom pokretanju pojedinih postupaka i olakom odbacivanju pojedinih predmeta postoje dvostruki kriteriji ?

3. Da li će Zadrani koji su optuženi za organiziranje zločinačkog udruživanja ikada biti progonjeni i odgovarati zbog onoga što su činili u Zadru ?

4. Da li će ikada zbog ičega odgovarati bilo koji visokopozicionirani član HDZ-a u Zadru?

5. Da li je Državno odvjetništvo u Zadru pod institucionalnom ili parainstitucijonalnom kontrolom?

6. Glavni i županijski državni odvjetniče da li ću ja biti sankcioniran i progonjen zbog ovog mog obraćanja Vama budući da u dopisu ODO-a stoji da nema pravo preuzimati daljnje pravne korake u slučaju Peroš?

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20010811/temedana1.htm

Molim Vas da mi temeljem čl. 75 st.3 ZUP-a potvrdite primitak ovog elektroničkog podneska.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač

Odgovor ODO- Renata Peroš0001