fbpx

BANKROT Mladen Modrić Padela ostao bez tvrtke i imovine zbog duga HYPO banci!

Tvrtka TESTUDO d.o.o. u vlasništvu Mladena Modrića Padele prema financijskim izvještajima već godinama gomila gubitke. Jedan od većih projekata tvrtke bio je projekt ExNapredak, stambene zgrade u kojoj većina stanova nikada nije prodana. Očito je ta činjenica presudila tvrtki s obzirom na to da je na istoj zgradi HYPO banka držala teret od 7,2 milijuna eura.

Dana 8. prosinca 2016. kao vlasnik i osnivač tvrtke TESTUDO d.o.o. Zadar briše se Mladen Modrić Padela, a upisuje se tvrtka TEHNO HOLDING d.o.o., novoosnovana holding tvrtka u vlasništvu Zdenka Zrilića. Istom tvrtkom Zdenko Zrilić ne upravlja samostalno već skupno sa predstavnicima J&T banke koja je otkupila potraživanja HYPO banke te temeljem istog drži zabilježbe na imovini tvrtki u vlasništvu Zdenka Zrilića, o čemu smo već pisali (klikni), a sada i na tvrtki i imovini tvrtke Mladena Modrića Padele. Očigledno je da je banka uvjetovala osnivanje holding tvrtke te stavljanje tvrtki i nekretnina pod isti holding radi lakše kontrole kao i naplate potraživanja koja su ostala još od bivše HYPO banke. Stavljanje osobe od povjerenja vjerovnika kao člana uprave, isto to i dokazuje. Sličan scenarij upravo pratimo i na primjeru bankrota prezaduženog koncerna Agrokor.

Nakon izmjene osnivača i vlasnika, dana 23. veljače 2017. godine u tvrtki TESTUDO koju je od Mladena Modrića Padele preuzela tvrtka TEHNO HOLDING d.o.o., na mjesto člana uprave upisuje se Bruno Georgiev koji sada upravlja tvrtkom TESTUDO d.o.o. skupno s Mladenom Modrićem Padelom. Mladen Modrić Padela je izgubio prava vlasništva, a ovom odlukom i prava samostalnog upravljanja nad tvrtkom na koju je registrirana skoro cjelokupna imovina koju posjeduje.

Što se to događa sa HYPO grupacijom u gradu Zadru?
Slijedom navedenih događaja istražili smo što se to točno događa sa takozvanom “HYPO grupacijom” u gradu Zadru s obzirom na to da su prema našim saznanjima i uvidima u sudski registar, sve tvrtke preuzete od strane holding tvrke u kojoj uz Zdenka Zrilića upravljaju predstavnici J&T banke, a uvidom u ZK, na većinu nekretnina upisano je novo založno pravo na iznos od 24.950.000 eura na ime tvrtke SEECP TEBRA 1 d.o.o. iz Zagreba čiji su osnivači Oleg Uskoković, Bruno Georgiev i Ivan Valentić. Gospodin Bruno Georgijev je upisan kao član uprave i u tvrtki TESTUDO d.o.o. kao i TEHNO HOLDING d.o.o. te bez njegove suglasnosti uprave navedenih tvrtki nemogu donositi nikakve poslovne odluke.

Zgrada ExNapredak
U vlasništvu tvrtke TESTUDO d.o.o je i zgrada kod Tehničke škole na zemljištu bivše tvrtke Napredak po kojoj je projekt i dobio ime “ExNapredak”. Bivša tvrtka Napredak jedna je od tvrtki koje su dospjele u ruke privatizacijskih tajkuna. U istoj zgradi prodano je samo nekoliko stanova, a na istoj zgradi upisana je zabilježba HYPO ALPE- ADRIA- BANK INTERNACIONAL AG banke iz Klagenfurta u iznosu od 7.278.809 eura. Navedeno potraživanje otkupila je J&T banka d.d. iz Varaždina.

Dana 1. veljače 2017. godine na sve neprodane stanove u navedenom objektu u vlasništvu tvrtke TESTUDO d.o.o. upisuje se nova zabilježba tvrtke SEECP TEBRA 1 d.o.o. iz Zagreba. Zabilježba se odnosi na založno pravo temeljem sporazuma o osiguranju novčane tražbine u iznosu od 24.950.000 eura uvećano za ugovorene kamate i to : na iznos od 8.666.667,00 eura od 14% godišnje s rokom dospijeća 31.12.2017, na iznos od 8.666.667,00 eura od 11% godišnje s rokom dospijeća 31.12.2018. i na iznos od 7.616.667,00 eura od 9% godišnje s rokom dospijeća 31.12.2019., a sve u korist tvrtke SEECP TEBRA 1 d.o.o. iz Zagreba.

Poslovni prostor na zadarskoj rivi
Na tvrtku TESTUDO upisan je i prostor u prizemlju zgrade na gradskoj Rivi. Na navedeni prostor upisana je ista zabilježba u iznosu od 24.950.000 eura sa rokom vraćanja od tri godine u korist tvrtke SEECP TEBRA 1 d.o.o. iz Zagreba.

Poslovni prostor u zgradama TIZ-a
Na tvrtku TESTUDO upisan je i poslovni prostor u prizemlju zgrade TIZ. U istom prostoru otvoren je caffe bar čiji je vlasnik Grga Zrilić, sin Zdenka Zrilića. Na navedeni prostor upisana je zabilježba dana 15. lipnja 2016. godine radi osiguranja novčane tražbine u iznosu od 600.000 eura koju BKS Bank d.d. Rijeka ima prema dužniku, tvrtki CIDARIS d.o.o. iz Zadra. Prema navedenom, tvrtka TESTUDO je garantirala dijelom svoje imovine tvrtki CIDARIS d.o.o. za kredit od 600.000 eura. Ista tvrtka je u vlasništvu Natalije Zrilić te Tomislava Faina, bivšeg supruga Zdenke Zrilić. Tvrtka CIDARIS u podnajmu drži bivše lokale Jadere odnosno restoran Dva ribara, restoran Zadar, kavanu Lovre, kavanu Danica, restoran Salsa Rossa te beach bar Bamboo na Puntamici. Prema navedenim činjenicama pitanje je da li je tvrtka TESTUDO kao i njezina imovina bila samo fiktivno prijavljena na Mladena Modrića Padelu kada istu preko noći preuzima Zdenko Zrilić u holding tvrtku, a imovinom iste garantiraju se krediti za Zrilićevu djecu?

Skupo zaduživanje
Prema navedenim uvjetima kreditiranja pod zabilježbom tvrtke SEECP TEBRA 1 d.o.o. iz Zagreba, za ukupan iznos od 24.950.000 eura koji je potrebno vratiti u tri rate do kraja 2019. godine po vrlo visokim kamatnim stopama od 14%, 11% te 9% što iznosi čak 5.168.500 eura kamate odnosno ukupno 30.118.500 eura. Za kraj možemo zaključiti da su tvrtke podizale HYPO kredite u Klagenfurtu putem prijateljskih veza, a iste nisu vraćali pa je su iste otkupile druge tvrtke i banke koje očito nemaju strpljenja kao uprava HYPO.

– NASTAVLJA SE –

Z.B.