fbpx

ANTHONY RADETIĆ Veteran američke vojske hrvatskih korijena na Aquabike Grand Prixu za X-Team osvojio prvo mjesto za UIM europski prvak!

Ovog vikenda na zadarskoj rivi održan je UIM Aquabike Grand Prix of Croatia, jet ski natjecanje koje je u Zadar privuklo stotinjak pilota iz cijele Europe. Etapa u Zadru prva je utrka od ukupno dvije Europskog prvenstva u jet skiju. Druga utrka će biti u kolovozu u Portugalu. Antony Radetić je osvojio treće mjesto u GP2, drugo mjesto u Off shore i prvo mjesto titulu UIM europski prvak.

Prvo mjesto titulu UIM europski prvak

U dva dana natjecanja kombinirana je kružna utrka na rivi i off shore utrka na otok Vir, a gledateljima je bio najzanimljiviji freestyle program kada su najbolji europski piloti izvodili vratolomije.

Na natjecanju je sudjelovao i Anthony Radetić, 38-godišnji veteran američke vojske hrvatskih korijena, bivši pilot helikoptera, koji je ostao paraliziran nakon motociklističke nesreće u Americi. Radetić je na ovoj utrci nastupio za X-Team.

Drugo mjesto u Off shore utrci

Razgovarali smo sa Anthonyem Radetićem koji je za ZADARdanas izjavio:

Ovdje sam došao sa Aquabike Grand Prix i ovo je prvi put da se utrkujem u Hrvatskoj. Do sada sam se utrkivao na raznim stranama svijeta od SAD-a, Rusije pa sve do Peru-a, a ovo je prvi put da se utrkujem ovdje i drago mi je što mi se pružila prilika da nastupim i u Hrvatskoj. Ovdje je jako lijepo, upoznao sam razne ljude, a i obitelj mi je ovdje. Na ovoj utrci predstavljam Hrvatsku. Inaće, utrkujem se za Sea Doo u SAD-u i već sam tri godine u njihovom timu. Ovdje nastupam zajedno sa prijateljima iz Njemačke koji su mi ustupili jet-ski za ovu utrku. Imao sam dvije utrke u off shore. Utrkivali do otoka Vira i nazad u dvije utrke i u obje utrke sam završio na drugom mjestu. More u Zadru je odlično naročito za ovakav tip utrkivanja. Trkačima se nisu svidjeli valovi je je teže voziti u ovakvim uvjetima ali ja sam se na njima dobro snašao, pohvalio se Anthony Radetić.

– Zadar je jako lijepi grad, hrana je odlična, ljudi su vrlo susretljvi i jako mi je drago da se utrka održava u Zadru. Inaće živim u  Alabami gdje imam obitelj, suprugu i dvoje djece koji su ostali tamo i željno očekuju da im javim rezultate ove utrke, kaže Anthony Radetić.

Na ovoj utrci utrkujem se za X-Team i predstavljam Hrvatsku. Inaće, utrkujem se za Sea Doo u SAD-u i već sam tri godine u njihovom timu.

Ovo natjecanje povezalo je grad Zadar i otok Vir koji je zadnje dvije godine bio domaćin završne utrke Alpe Adria Jet Ski tour, a koja se pokazala kao pun pogodak za produženje sezone. Možemo se samo nadati da će ovakvih događaja u buduće biti još više.

ZDdanas