fbpx

BOŽO PETROV U ZADRU Akcija mladih i MOST vode istu borbu

Čelnik Mosta Božo Petrov došao je večeras u Zadar poduprijeti kandidate koalicije Mosta i Akcije mladih za zadarskoga gradonačelnika i župana. U uspjeh, kaže, ne sumnja jer građani znaju vrijednost nezavisnih kanididata koji rade za svoj kraj .

Akcija Mladih neovisno o Mostu započela je istu borbu , isto ono što smo mi kao nezavisni načelnici i gradonačelnici pokušali napraviti u svojim sredinama – poručivao je čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov.

Zbog toga mi je drago i ja ne sumnjam uopće u uspjeh, u rezultate ove liste , a pogotovo rezultata koji će uslijediti, od 2013. do 2017. godine, svaki put kad su građani dali povjerenje nezavisnim načelnicima i gradonačelnicima, pokazali smo, ne samo da možemo racionalno upravljati blagajnom, nego da zaista jesmo sposobni i da možemo pomoći našim krajevima. To je ono, što razlikuje nas, od političkih elita SDP-a i HDZ-a koji su nas doveli u to stanje.

I Most je uvidio kako se protiv korupcije mora ići u glavu kako se iznutra ništa ne može promijenti – istaknula je u svom obraćanju kandidatkinja za zadarsku gradonačelnicu, Marjana Botić:

Jer hobotnica je previše bacila svoje pipike i crnilo na naše društvo, i zato mi je drago da idemo čista lica, čista obraza kako je i moto MOST-a nezavisnih lista . a Akcija Mladih je uvijek išla srcem, uvijek išla otvoreno, uvijek pred očima građana, i to je ono što ćemo ponuditi u idućem mandatu jer u ove posljednje četiri godine doista smo promijenili plitički život grada Zadra, a sad je vrijeme da krenemo u Zadar u kojem će se moći živjeti i raditi i iz kojeg mladi neće iseljavati.

Dosadašnji rad Akcije mladih, kandidat za zadarskog župana Marko Pupić Bakrać opisao je kao gerilsku borbu, sada je kaže vrijeme za prelazak na drugu razinu:

Kakvi god rezultati bili nakon izbora, koliko god mi imali vijećnika u gradskom vijeću i županijskoj skupštini, bit će iza toga teška borba jer okorjele i okoštale političke strukture koje su vladale na interesno – klijentelisitički način neće tako lako dati svoje položaje.

Što god im je, kažu, teže to znači samo da su na prvom putu, a Zadar žele promijeniti kao što je to Most učinio na razini Hrvatske.

Izvor: HRT Radio Zadar