fbpx

Saucha se prodao HDZ-u

Tomislav Saucha glasao je danas u Saboru protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića. I to nakon što je prethodno potpisao zahtjev za njegovim opozivom.

HDZ je dao sve od sebe da ga uvjeri da bude na njihovoj strani, ali sve do trenutka glasanja nije bilo jasno jesu li Sauchu na kraju uspjeli prodobiti.
Podsjetimo, danas se tijekom dana prolomila priča da je HDZ “slomio” Sauchu i pridobio ga na svoju stranu. Ta se informacija na kraju pokazala točnom.

“Želim nazad svoj život, bez da mi netko dobacuje “lopove” i “jazavče”, želim normalno hodati gradom, želim nazad svoj život. Želim hodati uzdignute glave”, izjavljivao je Saucha prije samo dva mjeseca. A onda se prodao HDZ-u.

“Nije mi dobro, ali sam dobro izabrao”

“120 milijuna kuna značilo bi izbore, to bi bila moja misao vodilja. Svjestan sam kako sam glasao”, rekao je Saucha nakon glasanja u saboru.

“Ovo nije lijepo pitanje, protiv mene se vodi postupak. Odbijam ikakve insinuacije da mi je netko pomogao i da mi je netko obećao. Očekujem da će se stvoriti neka normalna parlamentarna većina, čekam da prođu izbori. Ne vjerujem da će većina ovisiti o meni. Ako stvari budu ovisile o meni, mislim da će onda doći do novih ibora”, rekao je Saucha.

“Ja sam odluku donio, inače mi nije dobro. Ova cijela priča je na meni ostavila traga. Ja sam mislio ne doći, neki su inzistirali da dođem, a to nisu ovi za koje sam glasao”, dodao je Saucha.

“Ja sam svjestan da će biti jako puno kolega s kojima više neću razgovarati, to je bila moja odluka. Moja politička karijera je završila onog trena kad sam ušao u kazneni postupak. Sigurno se više neću baviti politikom, nakon toga ću se baviti svojim problemima. Nemam više ambicije, u politici sam od 19. godine. Mislim da sam danas donio dobru odluku”, kaže Suucha.

“Ja nisam član SDP-a”, dodao je Saucha.
“Radije bih da me po ovome pamte nego po tome što su me privodili u Remetinec”, komentirao je naknadno Saucha.