fbpx

“Centar novih tehnologija” vrijednosti više od 38 milijuna kuna

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prihvatilo je projekt Zadarske županije „Centar novih tehnologija“ vrijednosti više od 38 milijuna kuna. Riječ je o gradnji i opremanju specijaliziranog poslovnog inkubatora za metaloprerađivačku industriju baziranu na visokim tehnologijama.

Za njegovu realizaciju odobreno je ukupno 20 milijuna bespovratnih sredstava. CeNT će biti smješten u Poličniku – poduzetničkoj zoni Murvica Jug.

Evo priopćenja iz Zadarske županije:

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je odluku o financiranju projekta „Centar novih tehnologija“ prijavitelja Zadarske županije. Projekt ukupne vrijednosti 38.141.895,85 kuna obuhvaća gradnju i opremanje specijaliziranog poslovnog inkubatora za metaloprerađivačku industriju baziranu na visokim tehnologijama na području Zadarske županije a za njegovu realizaciju odobreno je ukupno 20.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava. CeNT će biti smješten u Poličniku – poduzetnička zona Murvica Jug.

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija pripremala je ovaj strateški projekt Zadarske županije i ujedno je partner na projektu, kao i Općina Poličnik.

Za projekt specijaliziranog poslovnog inkubatora odobren je maksimalni iznos bespovratnih sredstava 20.000.000,00 kuna, projekt je izvrsno ocijenjen i od odabranih (23) u samom je vrhu prema broju bodova dodijeljenih prema kriterijima odabira. Inicijativa za projekt proizašla je od gospodarstvenika a očekuje se da će realizacija projekta doprinijeti daljnjem razvoju metaloprerađivačke industrije koja ima tradiciju u Zadarskoj županiji. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Cilj projekta je razvoj poduzetničko poslovne infrastrukture te pratećih proizvoda/usluga s ciljem povećanja konkurentnosti metaloprerađivačke industrije kroz prijenos visokih tehnologija, jačanje znanja i kompetencija kadra (obrazovna tvornica) te stvaranje novih malih i srednjih poduzetnika i radnih mjesta u Zadarskoj županiji i Jadranskoj regiji.

Dodjela odluka o financiranju održat će se u Ministarstvu gospodarstva , poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb, u petak, 14. srpnja 2017. godine u 10 sati.