fbpx

D-Marin glavni sponzor Šime i Mihovila Fantele u klasi 49er

D-Marin sljedeće će tri godine biti glavni sponzor Šime i Mihovila Fantele, koji počinju jedriti u klasi 49er. Sponzorski ugovor obuhvaća nabavku jedrilica i potrebne opreme za natjecanja i treninge na vrhunskom nivou. Šime i Mihovil Fantela ove godine započinju s pripremama za natjecanje u klasi 49er na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Prva prilika za ispunjavanje norme za odlazak na Olimpijske igre će biti u kolovozu sljedeće godine, što je ovom timu primarni cilj.

“Današnji dan za mene je vrlo emotivan. Klasa 49er, u kojoj ću jedriti s bratom Mihovilom, predstavlja novo poglavlje u mom životu, donosi nove izazove i želju za osvajanjem novih trofeja. Izuzetno sam sretan što u tome imamo podršku našeg dugogodišnjeg sponzora i prijatelja, tvrtke D-Marin. S druge strane, nedostajat će mi jedrenje s Igorom, s kojim sam posljednjih 15 godina proveo gotovo svaki dan. Zajedno smo ostvarili najveće uspjehe u našim sportskim karijerama“, izjavio je Šime Fantela, dodajući kako mu je održavanje težine potrebne za jedrenje u klasi 470 vrlo naporno te bi daljnji ostanak u takvom režimu mogao negativno utjecati na njegovo zdravlje. S druge strane, jedriličari u klasi 49er uglavnom su visoki između 180 i 190 centimetara i teški oko 75 kg.
“D-Marin posljednje tri godine snažno ulaže u razvoj i promociju jedrenja u Hrvatskoj. Prije dvije godine dali smo podršku Šimi i Igoru u pripremama za Ljetne olimpijske igre 2016. godine, a sada nastavljamo podupirati olimpijsko jedrenje u klasi 49er. Vjerujem da će Šime i Mihovil Hrvatskoj donijeti mnogo medalja s europskih i svjetskih sportskih natjecanja“, istaknuo je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe.

„Želim i dalje jedriti u olimpijskoj disciplini, a pritom je najrealnija opcija nastavak jedrenja u klasi 470, no ne bih isključio niti mogućnost jedrenja u nekoj drugoj olimpijskoj klasi. Sve ovisi o partneru s kojim bih nastavio jedriti, a kojega mi u Hrvatskoj nažalost nije lako pronaći. Olimpijsko jedrenje je i dalje moja najveća ljubav i to je svakako smjer u kojem bih volio nastaviti svoju karijeru. Uz pravog jedriličarskog partnera i obećanu podršku HOO-a i Hrvatskog jedriličarskog saveza, te sponzora vjerujem da i dalje mogu na visokoj razini braniti boje Zadra i Hrvatske u svijetu“, najavio je Igor Marenić.

Budući da je jedrenje Igorov poziv, i Igor je sa Šimom i Mihovilom dio posade jedrilice Nahita i to u ulozi navigatora. Radi se o iznimno kompleksnoj i atraktivnoj ulozi te mu natjecateljskog adrenalina sigurno ne nedostaje. Također, dio vremena provodi u trenerskom poslu. Trenira jednu mladu žensku posadu iz jedriličarskog kluba Fenerbahce iz Istanbula. Šime, Igor i Mihovil nastavit će zajedno jedriti na utrkama u klasi Wally, kao dio posade jedrilice Nahita s kojom su u svibnju ove godine osvojili regatu Sail Racing PalmaVela 2017. Uz jedrenje u klasi Wally, Mihovil Fantela ima iskustvo jedrenja u klasi RSX gdje se natjecao u dva olimpijska ciklusa.

Dogus grupa je inače glavni sponzor Fenerbahce jedriličarskog kluba koji sada i nosi naziv Dogus Fenerbahce Sailing club, a bila je i glavni sponzor turskog nacionalnog jedriličarskog tima. Iz Dogus grupe su posebno zadovoljni što je uspostavljena i dobra suradnja dvaju saveza – turskog i hrvatskog.
Šime Fantela i Igor Marenić najuspješnija su hrvatska posada u povijesti jedrenja u Hrvatskoj. Od 2002. godine osvojili su 24 medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, Mediteranskim igrama i Univerzijadi. Svjetski prvaci u klasi 470 postali su 2009. i 2016., dok su zlatni na Europskim prvenstvima bili 2009., 2011. i 2012. godine. Sudjelovali su na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012, a na igrama u Rio de Janeiru 2016. godine osvojili su zlatnu olimpijsku medalju.

ZDdanas