fbpx

DORH ISTRAŽUJE POSLOVANJE ZADARSKE PRIVATNE GIMNAZIJE Sukob supružnika Nikice Simića i Anke Marić zbog blokade računa i duga većeg od 6 milijuna kuna!

Slučaj Zadarske privatne gimnazije u suvlasništvu supružnika Anke Marić i Nikice Simića koji se spore oko vođenja gimnazije s dodijeljenim privremenim stečajnim upraviteljem zbog blokade računa i duga većeg od šest milijuna kuna, u fokusu je prosvjetne inspekcije, piše Jutarnji list.

Prema najnovijem nalazu inspekcije, nadzorom je utvrđeno da škola nije redovito isplaćivala plaće zaposlenima, o čemu će prosvjetna inspektorica, potvrđeno je Jutarnjem, izvijestiti nadležna tijela. Prema neslužbenim informacijama, moguće je da se zbog sumnji u kazneno djelo, u slučaj privatne gimnazije uključi i državno odvjetništvo.

Novac na ruke

Kako je izvijestio Nedjeljni Jutarnji, riječ je o školi koju su prije 18 godina supružnici osnovali u suvlasničkom omjeru 50:50. Njihove međusobne nesuglasice, ali i nagomilani dugovi prema plaćama radnicima, najmu prostora i ostalim tražbinama, doveli su do otkaza sada bivšoj ravnateljici Žaklini Kutiji, koju je podržavao Simić. Školski odbor v.d. ravnateljice izabrao je potom Simićevu suprugu Anku Marić. Marić je ispričala da je prema njezinim informacijama Kutija primala novac na ruke, a Simić da je njegova supruga dala Kutiji nezakonit otkaz, zbog čega je Kutija pokrenula sudski spor.

Tri nadzora

Privremeni stečajni upravitelj Branko Morić izjavio je pak da je škola u teškoj financijskoj situaciji te izrazio zabrinutost zbog stotinjak upisanih učenika. Iz odgovora prosvjetne inspekcije vidljivo je pak da su ove godine u toj gimnaziji obavili tri nadzora, u siječnju, svibnju i jučer.

– Temeljem utvrđenih nepravilnosti u redovitom inspekcijskom nadzoru, Zadarskoj privatnoj gimnaziji rješenjem prosvjetne inspekcije od 27. siječnja naređeno je da otkloni nepravilnosti vezane uz opće akte škole, vođenje evidencije o radnom vremenu radnika i godišnje planiranje rada te da uskladi zaduženja dijela radnika s važećim propisima – stoji u odgovoru prosvjetne inspekcije.

Međutim, jučerašnjim nadzorom ponovo su utvrđene nepravilnosti u vođenju pedagoške dokumentacije škole.

– Konačno, nadzorom je utvrđeno i da škola, kojoj je dodijeljen privremeni stečajni upravitelj, nije redovito isplaćivala plaće radnicima, o čemu će biti izviještena nadležna tijela – stoji u odgovoru prosvjetne inspekcije.

Izvor: Jutarnji list