fbpx

Famozne fotke sa snimanja novog Pirelli kalendara

Što se događalo iza, ispred i oko objektiva Tima Walkera

Vremena kada su mjesece Pirelli kalendara krasile razgolićene, stereotipno lijepe žene u maniri čistog soft porna, već su nekoliko godina stvar prošlosti, a najpoznatiji se kalendar na svijetu s već viđenog, praznog seksepila koncentrirao na mnogo složenije teme podigavši ljestvicu nekoliko stepenica više.

Annie Leibowitz je za kalendar namijenjen 2016. godini fotografirala žene koje su uvelike obilježile svoja polja djelovanja, a među njima su se našle Patti Smith, Serena Williams i Amy Schumer, dok je Peter Lindbergh obilježio 2017. fotografirajući holivudske glumice bez make upa i postprodukcije. Objektiv je za Pirelli kalendar za narednu 2018. godinu u ruke uzeo renomirani fotograf Tim Walker, a ono što ovo izdanje čini drugačijim je all-black casting modela – prvo u povijesti najpoznatijeg kalendara na svijetu! Fotografije tematiziraju poznate motive iz Alise u zemlji čudesa, a stylinge potpisuje novi glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful. U prepoznatljivoj walkerovskoj maniri, set po posljednjeg detalja izgleda spektakularno, kao i cast modela koji čine: Adwoa Aboah, Naomi Campbell, Sean “Diddy” Combs, Lupita Nyong’o, Whoopi Goldberg, Djimon Hounsou, Ru Paul, Lil Yachty, Thando Hopa, Wilson Oryema, Zoe Bedeaux, Sasha Lane, Duckie Thot i mnogi drugi. Pirelli je Walkeru dao potpunu kreativnu slobodu pri kreiranju novog kalendara, a all-black cast bio je upravo njegova ideja. Kreativni je tim ovim izdanjem nastojao osvijestiti potrebu o sve većoj inkluzivnosti u modnoj industriji.

“Zasitili smo se pin-up vizuala. Oni više nisu potrebni današnjoj generaciji. Izbor modela za ovo izdanje Pirelli kalendara prezentira neki drugačiji pogled na ljepotu. A to sigurno ne znači ne nošenje odjeće”, objasnio je proslavljeni fotograf i vizionar Tim Walker nastavljajući niz Pirelli kalendara koji predstavljaju nešto mnogo važnije i jače od 12 polugolih ljepotica premazanih uljem.

 

Fashion.hr/ZDanas