fbpx

Talijanski ansambl za baroknu glazbu Il Sogno Barocco gostuje na 57. Glazbenim večerima u Sv. Donatu

U četvrtak 28. srpnja u crkvi Sv. Donata gostovat će ansambl za baroknu glazbu Il Sogno Barocco s programom pod nazivom Glazbeni dvoboji.
Program je naime izgrađen na temelju dvije zanimljive situacije u kojima su se glazbenici odvažili na dvoboje, ali svojim oružjem – instrumentima.
Prvi dvoboj imali su Arcangelo Corelli i Alessandro Scarlatti. Naime, španjolski kralj Ferdinand V. zaželio je da mu najbolji violinist onoga vremena (A. Corelli) izvodi glazbu omiljenog mu skladatelja (A. Scarlatti).
A drugi dvoboj dogodio se između Domenica Scarlattija i Georga Friedricha Händela u organizaciji vicekancelara Katoličke crkve, kardinala Pietra Ottobonija.
Prvi dvoboj završio je neprijateljstvom sudionika do kraja života, a drugi pak prijateljstvom i doživotnim međusobnim divljenjem i poštovanjem.
Na tim su nevjerojatnim pričama članovi ansambla, vođeni stručnjakom Paolom Perronijem, izgradili program Glazbeni dvoboji.
Nakon više od dvije stotine godina sučelili su djela tih strastvenih glazbenika, ostavljajući nas da sami odaberemo pobjednike u imaginarnim dvobojima tih majstora.
Koncert započinje u 21 sat.

Prodaja ulaznica u pretprodaji na Info pultu Kneževe palače od 11 do 13 i 19 d 21 h te na mjesto održavanja koncerta sat vremena prije početka.

Petak, 28. 7.
Crkva sv. Donata, 21 h
Glazbeni dvoboji
IL SOGNO BAROCCO
Paolo Perrone, barokna violina i voditelj
Gabriele Politi, barokna violina
Rebeca Ferri, barokno violončelo i barokna flauta
Francesco Tomasi, teorba i barokna gitara
Salvatore Carchiolo, čembalo i orgulje