fbpx

SOLANA NIN Sir i sladoled sa cvijetom soli

Na 6. Festivalu soli u Solani Nin bilo je živo, a posjetitelji su uživali u raznovrsnim događanjima, od posjeta Muzeju soli, Kući soli i vođenjima po polju soli do obilaska izloženih štandova. Na prvom štandu posjetitelji su mogli degustirati nove proizvode.

Posjetitelji su mogli degustirati nove proizvode Solane kao što je sir sa cvijetom soli, sladoled sa cvijetom soli te slatkiši sa cvijetom soli te raznovrsni eko sokovi koji nadopunjuju paletu novih proizvoda. Predstavljeni su i proizvodi kao što je dimljena sol, maslinovo ulje sa cvijetom soli i ostale delikatese. Najmlađi su se mogli prijaviti kako bi zajedno sa vodičem obišli polja soli u potrazi za blagom i sudjelovali u organiziranoj igraonici za njih gdje su na kraju nagrade bile slatko-slane.

Turistička zajednica Grada Nina predstavljala je svoju destinciju promidžbenim materijalima te posjetiteljima dodatno pružala informacije o tome što vrijedi posjetiti te zašto je Nin odabran kao najromantičnija destinacija Europe. U večernjem programu nastupio je poznati Tamburaški orkestar KUD-a ”Branimir” Nin , a Ninske mažoretkinje dodatno su obogatile pripremljena događanja.

Već od jutarnjih sati do dugo u noć, posjetitelji su mogli sudjelovati u zanimljivoj radionici pripremljenoj za djecu koja su oslikavala papirnate podloške i na njima su crtali željenu poruku te su izrađivali suvenire sa ljetovanja. Svakih sat vremena je bilo organizirano besplatno stručno vođenje po poljima solane, dok su istovremeno radnici skupljali sol, a posjetitelji su se mogli osvjedočiti kako je to mukotrpan posao po suncu u žegi vaditi “bijelo zlato” koje daruje more. Najposjećeniji je bio Muzej soli sa suvenirskom ponudom gdje su posjetitelji kupovali suvenire od soli.

ZDdanas