fbpx

TUŽNA OBJAVA MLADOG VATROGASCA Čađavi, umorni i gladni slušamo laži dužnosnika da se na požaru jede bolje nego kod kuće!

Mladi vatrogasac, student Šime Ševerđija, na Facebooku se obračunao sa predsjednikom Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Zoranom Smolićem, a njegov status u trenu je postao vrlo čitan na društvenim mrežama.

Šimu je, naime, pogodila Smolićeva izjava kako se vatrogasci “hrane bolje nego kod kuće i jedu pečenu prasetinu i piletinu s grila”.

“Objasnite mi molim Vas tko to radi doručak, ručak, užinu i večeru za nas vatrogasce koji smo danonoćno na terenu? Gdje je jučer bio ručak kad je gorilo u zaleđu Vodica (predio Leć) i kad smo moji kolege i ja proveli gotovo 9 sati na terenu? Koliko se spremilo obroka za 120 intervencija koje je upisala moja interventna grupa (nisu svih 120 bili preko 6 sati, ali ih je bilo sigurno 50 takvih). Doručak, ručak, užina i večera su se djelili SAMO u ovim egzodusima, odnosno u ovim požarima na koje su dolazili ministri, vojska, novinari. To je svega 2-3 % ukupnih intervencija. Može Vas sram biti govoriti kako je bolja hrana na požaru nego u našim kućama jer mi Gavrilovićev mesni narezak izlazi na nos. A za dobiti i takav obrok moramo provesti i do 8 – 10 sati, te prijeći više kilometara sa 25 kilograma na leđima”, napisao je mladi vatrogasac, prenosi portal 100posto.hr, rekavši da njegovi kolege često čađavi i umorni, a nerijetko i gladni, po dolasku kući moraju čitati izjave poput njegove.

Izvor: Slobodna Dalmacija