fbpx

Biograd boat Show danas otvorio svoja vrata

Više od 300 izlagača, svjetske i domaće premijere brodova, stručni skupovi i prezentacije, jedriličarske regate, dio su sadržaja ovogodišnjeg Biograd boat Showa koji je danas otvorio svoja vrata .

Sajam koji ulazi u svoju 19. godinu ne posustaje. Na 34 tisuće četvornih metara izlaže više od 300 izlagača. Neki se godinama vraćaju, poput domaćeg brodara Mirka Dunkića: Dolazimo iz Šibenika s brodom Šibenik 800, na sajmu smo od prvog dana .

Vladimir Major iz Opatije zastupa poznate svjetske marke plovila iz Švedske: biogradski sajam iz godine u godinu je sve veći i mogu reći kako je dobio na važnosti, postao je naš najvažniji sajam nautike.

Jan zastupa svoju tvrtku iz Njemačke: Sajam nam je važan zbog hrvatskog tržišta, ovdje bilježimo dobru prodaj , ovo je dobar Boat Show i drago nam je da smo ovdje .

Prvi čovjek sajma Milan Šangulin najavljuje 30 tak premijera, a tu su i nove tehnologije. No tajna uspjeha ne leži samo u izlagačkom dijelu sajma: Mi smo pokrenuli projekt Biograd B2B, tu se mogu poslovni subjekti registrirati i biti dio sajma, mogu dogovarati sastanke imaju posebni program, kongresni.

Biograd Boat show otvorio je ministar turizma Gari Cappelli. Ove godine istaknuo je nautički promet povećan je za 15 posto. Nautički turizam osigurava nam sve više gostiju iz Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Rusije. Prostora za nepredak još ima jer imamo 23 tisuće vezova, a plan je izgradnja još 15 – tak tisuća. Ministra turizma nije zaobišlo pitanje o povećanju boravišne pristojbe. Vi meni recite da li je to u redu da platite devet puta više u autokampu nego na brodu..Mi smo htjeli to ujednačiti, ja sam se raspitivao, dobio sam neki prosjek oko 30 dana boravka na brodu, to jest plovidbe, za 30 dana brod od 12 metara plaćat će 1200 kn, ja vas pitam da li je to puno ?

Biograd Boat show traje do 22. listopada, a očekivanja su kako će privući 20 tak tisuća posjetitelja.

HRT/ZDanas