fbpx

Kazališna udruga Igrajmo se slavi 15 godina od svoga osnutka

Kazališna udruga Igrajmo se Zadar osnovana je 2003. godine. Od tada do danas vodi je Matija Šango Šimurina, profesorica hrvatskog jezika i dramska pedagoginja kojoj se prije punih 11 godina kao suradnica pridružila Lucija Bajlo, također profesorica hrvatskog jezika, a danas stalna dramska voditeljica pri Igrajmo se. Prošle godine se timu pridružila i Ana Šarić, još jedna profesorica hrvatskog jezika i apsolventica novinarstva. Udruga kojoj je primarni cilj kazališna edukacija i promicanje kazališne umjetnosti kod djece i mladih godišnje okupi preko stotinu polaznika. Iza Igrajmo se respektibilan je niz projekata i ostvarenja ponajprije autorskih.

2018. godine Udruga slavi 15 godina od svog osnutka. Tom prilikom slavljenička školska godina 2017./2018. u Udruzi obogaćena je različitim sadržajima koji će njihovim polaznicima pružiti drugačiju edukaciju od prošlih godina.

U rujnu su dočekali nove članove i ponovo oformili četiri grupe, u kojima su polaznici podijeljeni po uzrastu. Prva grupa okuplja osnovnoškolce od prvog do trećeg razreda, druga četvrti i peti razred, treća šesti i sedmi i četvrta osmaše i srednjoškolce.

Kroz listopad druga i treća grupa priremaju interpretaciju zbirke pjesama Branka Čakaruna Kad bi led bio sladoled koju će snimati u studiju Znanstvene knjižnice u sklopu projekta Talking books (prošlih godina snimili su dvije knjige Mirjane Mrkele: Vrabac i Ljubavne pjesme).

Zadnji vikend listopada voditeljice Udruge provest će u Zagrebu na edukaciji Tijelo – glas –riječ i režija kazališne predstave koju vode Jelena Hadži Manev i Rene Medvešek.

U studenom počinju pripreme za predstavu Put oko svijeta (redateljica Lucija Bajlo) čiju ćemo premijeru gledati u siječnju 2018. Riječ je o adaptaciji romana Put oko svijeta za 80 dana Julesa Verna. Kostimografiju još jednom potpisuje Anita Goreta.

Kroz čitavu godinu, održavati će se kazališne radionice koje će voditi zadarski akademski glumci i umjetnici: Ana-Marija Jurišić, Silvio Mumelaš i Tajana Cvjetković. Osim kazališnih radionica, kroz godinu će se održavati i radionice u suradnji s Cinazom i Klubom mladih Klooz kroz koje će naši mladi razvijati različite vještine.
Osim radionica, kroz čitavu godinu Igrajmo se sudjeluje u projektu Bridge Stories s turskom školom Yeşilköy 2001 College iz Istanbula. Riječ je o kazališno-filmskom projektu koji spaja vršnjake iz dviju različitih zemalja.
Nakon premijere predstave Put oko svijeta počinju pripreme za dvodnevnu