fbpx

PRENOSIMO SA PORTALA ZNET: “NESTALA ZRINKA BOŽAJIĆ? Općinski sud u Zadru ne može ući u trag vlasnici portala ZadarDanas, optuženoj za prijetnju…”

Kako doznajemo s portala Znet, podignuta je optužnica protiv mene, urednice portala ZADARdanas a vezano za komentar koji sam ostavila na portalu Znet 2. svibnja jer me Arijana Baraba konstantno vrijeđa a sve po nalogu Zdenka Zrilića, kojeg ovim putem toplo pozdravljam.

Ovim putem želim zahvaliti gospođi Barabi na iscrpnim izvješćima o ovom predmetu koje ona uredno objavljuje na svom portalu.

Želim poručiti Arijani Barabi da sam živa i zdrava, trenutno sam u Zadru i nisam nestala.
Riješenje nisam primila jer sam bila na poslovnom putovanju jer netko mora i raditi, naime meni Zdenko Zrilić ne plaća pozamašan iznos svaki mjesec da bih vodila njegove ratove. Ja ničije ratove ne vodim i ne izlažem se kaznenom progonu radi nikoga kao što to čini Arijana Baraba, koja će dobiti više tužbi od strane uredništva portala ZADARdanas za klevete i uvrede.

Gnjusna je laž da smo i ja i moj partner kako navodi dotična ” od ranije dobro poznati i Sudu i policiji jer su gospođica i njen partner više puta prijavljivani”. Da kojim slučajem to i je istina, odakle Arijani Barabi takve povjerljive informacije iz zadarskog DORH-a? O tome, a i o mnogo čemu smo službeno jutros pitali zadarski DORH.

Urednica portala ZADARdanas je zbog pisanja o aferama Zdenka Zrilića i njegovih prijatelja izložena prijetnjama smrću, vrijeđanjima, zastrašivanjima i sl. dok Arijana Baraba mirno svako jutro sjedi u uredu Zdenka Zrilića i prima plaćicu koju je dobila samo zato jer nitko drugi nije pristao raditi isti “prljavi posao” za “velikog” zadarskog poduzetnika. Baraba navodi kako se mene boji, a s druge strane me konstantno proziva te provocira na svom portalu.

Zanimljivo je kako Baraba u članku spominje moje prozivanje Rena Sinovčića, poznatog zadarskog kriminalca. Da, pozvan je na sud i nije došao i mi smo o tome pisali kao i svi ostali mediji, osim tebe.. Ne piše se ružno o bivšem šefu, zar ne?  Zar bi tebe, Arijana, trebala pitati o čemu ću pisati? 

I da, nisam ti prijetila, ne trebaš se bojati, ako si se preplašila žao mi je. Neću te ubiti niti ništa nažao ućiniti, kako navodiš u svojim opširinim člancima. Naime, samo sam te ljuto upozorila da “skratiš jezik”, jer si prevršila svaku mjeru.

Protiv tebe se vodi “more” predmeta na Općinskom sudu u Zadru za kaznena dijela klevete ali ti si se ipak našla davati moralne lekcije! Protiv Vlade Šestana si povukla kaznenu prijavu nakon što je lažno svjedočio protiv mene na Sudu u slučaju koji se vodi protiv Mladena Modrića za prijetnju smrću, koje se vodi treću godinu za redom na Općinskom sudu u Zadru. Sramota!  Koliko si novaca dobila od Modrića za povlaćenje te tužbe ili si to odradila besplatno?!  

I nije me nagovorio Marko Pupić Bakrač, moj komentar nema veze s njim, kao što sam već iznijela u svojoj obrani.  I da aktivno ću se braniti, tu sam!

Isto tako zanimlljivo je napomenuti da je ovaj predmet na Državnom odvjetništvu riješen u rekordnom roku u svega 2 mjeseca. Za riješenje nisam ni znala jer je toliko brzo donesen da ga nisam očekivala.

Po kojem redosljedu DORH riješava predmete, pitamo se? Poznati HDZ-ovac i još poznatiji obiteljski nasilnik je prijavljen u travnju 2017 god. za prijetnju smrću, fizički napad i to pred svjedocima. Taj slučaj nije riješen ni dan danas, nisu čak ni ispitani svjedoci niti doneseno riješnje.

Zašto se predmet Arijane Barabe riješio u rekordnom roku? Mislim da znam koji je razlog. Naime, šuška se… O tome ćemo iscrpno drugi put.

Spomenuti članak prenosimo u cijelosti: 


Početkom srpnja ove godine, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv vlasnice portala ZadarDanas, Zrinke Božajić, zbog kaznenog djela prijetnje. Tri i pol mjeseca kasnije, tri pokušaja dostave optužnice sa zadarskog Općinskog suda i – rezultata nema. Božajićeva je nedostupna za zadarsko pravosuđe.
Posljednja, treća po redu dostava Božajićevoj, doznajemo ovog tjedna u uredu sutkinje Općinskog suda u Zadru Ive Lovrin, pokušana je 3. kolovoza, ali bez rezultata.
Optužnica kojom ODO Zadar tereti Božajićevu stoga će tek krajem ovog tjedna na oglasnu ploču suda. Protekom roka od osam dana smatrat će se da je dostava uredna.
Božajić je, podsjetimo, 2. svibnja ujutro na portalu Z NET ostavila prijeteći komentar ispod teksta o imovini ondašnjeg kandidata za župana zadarske Akcije mladih, Marka Pupića Bakrača.
Glavna urednica Z NET portala predala je na Općinsko državno odvjetništvo prijeteći komentar sa pripadajućom IP adresom za koju policija utvrđuje da pripada obitelji Božajić.
3. svibnja, dan nakon upućivanja prijetnje, u službene prostorije I. PP nepozvana pristupa sama Zrinka Božajić i predstavlja se kao autorica prijetećeg komentara.
Donosi i pisanu izjavu policiji, u kojoj pojašnjava da je njen prijeteći komentar na Z NET portalu “upozorenje da se prestane s vrijeđanjima koja više neće tolerirati”, odnosno da će se “aktivno braniti”, te da je “u tom kontekstu spremna čak i poginuti”. I to je naknadno prijavljeno.
Iz čega proizlazi tolika motiviranost Božajićeve da se izloži kaznenom progonu zbog pitanja o imovinskoj kartici zadarskog političara, još nismo ni izbliza počeli utvrđivati.
Zadarski Općinski sud nije učinio ništa da se izbjegne eventualna zlouporaba kod dostave. Zrinka Božajić nije anonimna osoba u Zadru i Sudu je i više nego dobro poznata. U vrijeme dok joj se čak tri puta s iznimnim strpljenjem preporučenom poštom bezuspješno pokušavala uručiti optužnica, ona je sa svog portala vodila potragu po istom temelju, ali za – Renom Sinovčićem:

Izgleda kao ruganje s pravosuđem i sa javnošću, zar ne? Zrinka Božajić je u mjesecu svibnju, po prijavi za prijetnju, istražnim organima dala ili morala dati svoje kontakt podatke za koje tim povodom otkrivamo da su i od ranije dobro poznati i Sudu i policiji jer su gospođica i njen partner više puta prijavljivani, i to za širi dijapazon kaznenih djela.
Gdje je Sud ipak izgubio svaki trag Božajićevoj, i kada točno, te zbog čega nisu posegnuli za drugim mjerama dostave optužnice, ostaje nepoznato.
Period nečinjenja – od 3. kolovoza do danas, do našeg poziva – izravno je omogućio nedopustivu situaciju da se ona za kojom pravosuđe traga javno izruguje istoj toj temi (slike gore).
Da ne zaboravimo nipošto – uslijed ovakvog razvoja događaja, ostaje širom otvoreno pitanje: ako je Božajić prije samo četiri mjeseca napisala i pred policijom potpisala smionu izjavu da će se “aktivno braniti”, te da je “spremna čak i poginuti”, a danas se uslijed svih opisanih okolnosti stječe dojam da izbjegava zaprimiti čak i sudsku obavijest – na kakvu je točno “obranu” mislila?

 

 

Z. B.