fbpx

U HRVATSKU STIGAO RANGE ROVER VELAR: Jedan od najnaprednijih SUV-ova ikad pristiglih kod nas

Hrvatsko tržište automobila obogaćeno je za jedan od najboljih i tehnološki najnaprednijih SUV-ova ovdje ikad pristiglih nakon što je i službeno predstavljen Range Rover Velar, automobil koji u Land Roverovoj gami ‘sjeda’ između modela Evoquea i Sport.

Progresivnim, atraktivnim i prepoznatljivim dizajnom koji oduševljava na prvi pogled, naprednom tehnologijom i potpunom posvečenošću svakom detalju, Range Rover Velar oduševit će vjerojatno baš svakoga, a posebice one koji ulaze u krug potencijalnih vlasnika ovog automobila koji starta cijenom od 560,485 kuna, a koja može, poželite li i možete li si to priuštiti, premašuje milijun kuna u svom vrhu ponude.

Glamur, elegancija, moderno, zadivljujuće…, opisi su koji se nižu sami od sebe neovisno o tome trudite li se dočarati kako ovo vozila izgleda promatrate li ga izvana ili sjedite u njemu. Na sličan bismo način, primjerice, opisali elegantne ručice ‘skrivene’ u vratima koje prilikom otključavanja izlaze, a prilikom pokretanja vozila ulaze natrag u karoseriju iznimno udobnog 4803 mm dugog Range Rover Velara čija laserska svjetla snopove bacaju u daljinu veću od 500 metara.

Užitak koji pruža u vožnji na cesti pretvara se u užitak i na drugim površinama pa tako i kroz vodu čiju će dubinu i do 65 cm (što sam mjeri) svladati u nastojanju da se domogne prirodnijih površina za vožnju. Serijski dolazi s pogonom na svim kotačima i automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa, može biti opremljen zračnim ovjesom koji omogućava 251 mm udaljenosti od podloge, a u ponudi je s pet motora – dizelski su snage 180, 240 i 300 KS, a benzinski 250 i 380 KS.
Međuosovinski razmak od 2874 mm omogućava iznimno prostranu luksuznu unutrašnjost kojom dominira digitalni kokpit, a tu je i Touch Pro Duo infotainment sustav kojim se upravlja putem dva 10-inčna zaslona na dodir visoke rezolucije koja su smještena na središnjem dijelu prednje armature. Zapremnina prtljažnog prostora iznosi 632 litre.

Net.hr