fbpx

Dječji zbog Libretići u Zagrebu snimili spotove za dvije već nagrađivane autorske skladbe

LIBRETIĆI, poznati i nagrađivani dječi zbor iz Zadra koji djeluje nešto više od 2 godine pod okriljem Glazbene udruge LIBRETO, jučer je krenuo put Zagreba kako bi na prekrasnim lokacijama Gornjega grada, već polako i zavijenoga u blagdansko ruho, snimili dva nova videospota, i to za skladbe pod nazivom SANJAJTE, SANJAJTE (božićni song) i PJESMA CVIJEĆA (skladba za Top listu Dječje televizije).

“Jako smo zadovoljni (obimnim) poslom koji smo napravili, kako u Zadru, tako i jučer u dragom nam Zagrebu. Prvotno je sve trebalo zaviti u sjajni aranžmanski i produkcijski potpis, što je izuzetno težak i zahtjevan zadatak, a to su ponovno sjajno učinili Renato Babić i Ivan Grancarić. Ovoga smo se puta odlučili i na jednu kolaboraciju – naime, skladba SANJAJTE, SANJAJTE nastala je, iz pera Nene Jurišić i Renata Babića, za potrebe jedne dramsko – plesne predstave prijateljske nam Plesne udruge GESTA, s kojom često surađujem, a meni se na prvo slušanje toliko svidjela da sam odmah znala kako je jednog dana želim snimiti i sa svojim LIBRETIĆIMA. Prethodno smo je snimili s Gesticom i Libreticom Enom Nimčević. I konačno smo ostvarili i tu veliku želju, tako da će se skladba “zavrtjeti” vrlo brzo, kao božićni song, u programu Dječje televizije.

Ovdje moram napomenuti kako su obje sada snimane pjesme već i nagrađene na dva glazbena natjecanja: jedna u Zagrebu, a druga u Splitu. PJESMA CVIJEĆA također nosi aranžmanski i produkcijski potpis Renata Babića i Ivana Grancarića, dok se za posve novi, originalni i nesvakidašnji scenski imidž ove godine pobrinula gospođa Marijana Jerić, rukom oslikavši preko 60 kostimića, u tri boje, odnosno za tri pjevačke skupine – Malu, Srednju te Veliku.
Što se tiče Top liste Dječje televizije, na kojoj smo čitave ove godine prisutni sa skladbom ZOVEM SE LJUBAV, i još možete glasati za nas na 0615264, za sljedeću smo se sezonu spremili zaista “opasno”…

Na istu će ući MOJ TATA VOLI ROCK AND ROLL, jedna od mojih meni najdražih ikada napisanih skladbi, a onda i PJESMA CVIJEĆA, koja mi je također izuzetno draga.

Snimanje je proteklo u veselom i uzbudljivom raspoloženju, a mi smo već uvelike “u novim projektima”, odnosno pripremamo se za nadolazeće nastupe u prosincu. Svakako – stay tuned 🙂 jer su ova fantastična djeca tek počela stalno iznova i iznova iznenađivati i oduševljavati!” za kraj je zaključila Ivana Begović, umjetnička voditeljica Zbora.

Izvor fotografija: roditelji polaznika Dječjeg zbora LIBRETIĆI

ZDdanas