fbpx

GRADONAČELNIK NEGIRA PITANJA O PEŠUTU Šutnja katkad govori više od riječi!

Gradonačelniku Branku Dukiću na e-mail smo poslali nekoliko pitanja vezano uz slučaj Pešut. Do danas nismo dobili nikakav odgovor kao ni potvrdu da je e-mail uopće primljen.

Da podsjetimo, u sličnom slučaju 2011. godine, zaposlenik u Gradskoj upravi suspendiran je nakon podizanja optužnog prijedloga, a nakon izricanja presude uručen mu je otkaz. Do današnjeg dana, usprkos presudi Prekršajnog suda u Zadru te javnog priznanja pročelnika Pešuta da je šamarao nećaka, on nije sankcioniran, a gradonačelnik odbija odgovoriti na naše upite.

Šutnja katkad govori više od riječi. Gradonačelnikova šutnja i nepoduzimanje ikakvih radnji dokazuju nam ponovno da nije bitno što je u kojem slučaju učinjeno ako se prezivaš Pešut, Šoša ili Kožul te kakvo “zaleđe” imaš odnosno kojem klanu pripadaš.

Ako imaš pravo prezime i jako stranačko zaleđe možeš raditi što te volja, u suprotnom jadna ti majka.

Objavljujemo pitanja koja smo poslali gradonačelniku Branku Dukiću

Poštovani gospodine gradonačelniče, molim Vas da nam odgovorite na par pitanja;

1. Kako komentirate činjenicu da je bivši zaposlenik Gradske uprave, Mate Kožul, 2011. godine zbog otvaranja lažnih facebook profila suspendiran odmah nakon što je protiv njega podignut Optužni prijedlog, a pročelnik Mario Pešut do danas ne snosi nikakve sankcije za obiteljsko nasilje niti nakon donešene sudske presude?

2. Kakvu poruku kao liječnik te humanist šaljete javnosti nesankcioniranjem obiteljskog nasilnika?

3. S obzirom na vašu dosadašnju reakciju, moram Vas pitati da li možda za vas obiteljsko nasilje ne predstavlja teški krimen? Smatrate li možda da obiteljsko nasilje uopće nije krimen ili po vama spada možda u čak poželjno ponašanje kao nekakav oblik odgojne mjere?

ZDdanas