fbpx

HGK: Dodijeljena priznanja najboljim gospodarstvenicima u Zadarskoj županiji

Zadarsko gospodarstvo prošle je godine ostvarilo najbolje rezultate u proteklih 25 godina, istaknuto je na dodjeli nagrada najboljim poduzetnicima u organizaciji HGK – Županijske gospodarske komore Zadar.

– Zadarsko gospodarstvo u 2016. je godini ostvarilo najveći prihod, najveću dobit i najveći broj zaposlenih dosada. Ohrabruju nas i podaci za tekuću godinu, prvenstveno se to odnosi na turistički promet, na rast zaposlenih i pad nezaposlenih, kao i ankete o poslovanju pojedinih kompanija na zadarskom području. Svi podaci upućuju da bi ova godina mogla biti još bolja, pohvalio se predsjednik Županijske gospodarske komore Dario Jurin.

Najuspješnijim gospodarstvenicima u tri kategorije – mala, srednja i velika poduzeća, dodijeljene su priznanja Zlatna kuna. U kategoriji malih trgovačkih društava nagrada je pripala tvrtki Adria Libar, koja se bavi edukacijom nautičara i pomoraca. U kategoriji srednjih društava Zlatna kuna je treći put dodijeljena tvrtki HSTEC. Treću godinu zaredom, dobitnik Zlatne kune u kategoriji velikih trgovačkih društava je LTH Metalni lijev iz Benkovca. Tvrtka koja trenutno ima oko 520 zaposlenih, tijekom ove godine je nastavila s investicijama, novim zapošljavanjima, a u planu je daljnji rast proizvodnje.

– Ono što je ključ dugoročnog uspjeha, a to vidimo i na primjeru ovogodišnjih laureata, ulaganje je u kadar. Bez kvalitetnog kadra gospodarskog napretka neće biti. Nužna je prilagodba novim načinima poslovanja u kojima naglasak moramo staviti na ulaganje u znanje, u nove tehnologije. To je jedini pravi model poticanja održivog razvoja, istaknuo je župan Božidar Longin.

Posebna priznanja za obljetnicu uspješnog djelovanja dodijeljena su tvrtkama Maraš za 30 godina, te Tvornici mreža i ambalaže za 55 godina rada.

ZDdanas