fbpx

Potvrđena optužnica protiv Rene Sinovčića zbog izvlačenja preko 120 milijuna kuna

Zagrebački Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, kojega tužiteljstvo tereti da je nezakonito “zaradio” i u predstečajnoj nagodbi, prvoj koje se dotaknuo Uskok.

“Optužno vijeće je nakon održane sjednice i dugog vijećanja odlučilo potvrditi optužnicu u odnosu na sva kaznena djela. Optužno vijeće će sada cijeli spis dostaviti predsjedniku raspravnog vijeća radi zakazivanja pripremnog ročišta i glavne rasprave”, kazao je nakon objave odluke Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan.

Afera Ribar
Kazao je i da postoji mogućnost da se postupak premjesti na Županijski sud u Split, iako obrana još nije zatražila promjenu nadležnosti.

Sjednica optužnog vijeća, koja je optužnicu mogla potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu, počela je prošlu srijedu, a Sinovčić se na njoj nije pojavio, kao ni na današnjoj objavi.

Osim Sinovčića i njegove tvrtke, optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je i protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.

Izvučeno preko 120 milijuna kuna

Za razliku od optuženika koji sve poriču, Uskok tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra, izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijeća, u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i “kraljem ribe na Jadranu” te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također, mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Izvor: Index.hr