fbpx

MARJANA BOTIĆ Tko je odgovoran za poplavljivanje prometnice Oko Vrulje?

Marjana Botić, vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću Grada Zadra, oglasila se priopćenjem u povodu poplavljivanja netom rekonstruirane prometnice Oko Vrulje. Priopćenj eprenosimo u cijelosti.


Kao Klub vijećnice i vijećnika Akcije mladih i Mosta dužni smo od gradske uprave i nadležnog gradskog ureda zatražiti imena odgovornih pojedinaca i tvrtki za poplavljivanje prije par dana otvorene prometnice na raskrižju Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića (Vruljica).

Naime, jučer 27. prosinca čitamo o ranije završenim radovima i čak dodatnom obnavljanju u pravcu juga za što se izvođačima namaklo dodatnih 400.000 kuna.

Danas na društvenim mrežama gledamo fotografije naših ljutitih sugrađana sa poplavljenom prometnicom niti 50 m dalje od obnovljenog dijela, na mjestu koje nikada prije nije poplavljivalo!!!

Zato kao gradske vijećnice i vijećnici tražimo očitovanje ne samo nadležnog gradskog ureda nego i projektanta tvrtke Donat, te izvođača; tvrtki Vodoinstalcija i Parala, te tvrtke koja je provela nadzor i zbog koje je odobrena primopredaja prometnice:

Tko od odgovornih nije ukalkulirao nagibe novog raskrižja, manju moć upijanja oborina zbog sječe stabala i ostale parametre koji struci i odgovornima moraju biti poznati u mnoštvu detalja za koje odgovaraju?

Ukratko: Tko je imenom i prezimenom odgovaran za propuste koji za posljedicu imaju poplavljivanje prometnice neposredno uz upravo rekonstruiranu?

Molimo također odgovore na pitanja u kojem roku će se sanirati sad relativnom manjom kišom poplavljena prometnica?

Naravno posebno nas zanima tko će snositi dodatne troškove, jer kao gradski vijećnici odlučno odbijamo mogućnost da se nečije greške; projektanata, izvođača ili nadzora, naplaćuju iz gradskog proračuna zbog nesposobnosti nadležnog ureda.

Ukoliko netko u gradskoj upravi misli da će građanima Zadra ispostaviti račun vlastite nesposobnosti i nestručnosti i pored činjenice da smo strpljivo trpili zastoje i gužve, a sad ćemo morati i dodatno, Akcija mladih i Most će ponovno po tko zna koji put, obavijestiti državno odvjetništvo zbog sumnji na propuste i troškove koji se kriminalno prebacuju umjesto na odgovorne, na nas građane.

Na idućem gradskom vijeću Akcija mladih i Most detaljno će pretresti odgovore koje ćemo kao Klub vijećnika nadam se dobiti na ovo javno obraćanje nadležnim gradskim uredima Grada Zadra.

Stojim na raspolaganju za pojašnjenja i srdačno pozdravljam ( i želim više mira u gradskim pitanjima 🙂 ) u ime Kluba AM i Mosta,

Marjana Botić