fbpx

Američki građevinar želi graditi Južni Pašman

Ljubitelj Dalmacije, američki građevinski poduzetnik Jeffory Blackard jedini je ponuđač koji se javio na međunarodni natječaj za projekt Južni Pašman – izgradnju turističkog resorta sa 4 tisuće kreveta . Njegova ponuda ispunjava sve uvjete, navodi načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić.

Blackard bi na 260 hektara trebao izgraditi resort vrijedan 400 do 500 miljuna eura dodaje Ćosić: Stigla je samo jedna ponuda koja zadovoljava sve uvjete, tako da je natječaj isprve uspio. Čim Općinsko vijeće usvoji prijedlog ocjenjivačke komisije mi ćemo raspisati i drugu fazu natječaja na temelju iskaza interesa gdje je investitor dokazao svoju financijsku sposobnost. Općina Pašman daje u najam zemljište koje je u vlasništvu općine a jedan dio – 7 posto – je u vlasništvu privatnika s kojima sada moramo postići nekakvu suradnju. Nakon toga mi na 99 godina u najam dajemo teren a na investitoru je da u roku od 10 godina, ako prođe u drugoj fazi natječaja, realizira kompletnu investiciju.

Projekt je vrijedan 400 do 500 milijuna eura i po tome je turistički projekt broj jedan u Hrvatskoj tvrdi Ćosić: Osnovne procjene su da će osigurati preko 3 tisuće radnih mjesta, a za nas je to pozicioniranje Pašmana na turističkoj karti Hrvatske, pa čak i Europe i svijeta, navodi načelnik općine Pašman.

Na naš upit je li se susreo s gospodinom Blackardom osobno, Ćosić odgovara potvrdno: Da, Blackard je bio obići područje prije nekih mjesec dana, dojmovi su mu fanstastični, zato se i javio na natječaj zbog ljubavi prema Hrvatskoj , boravio je u Supetru godinu i pol dana i zaljubio se u naš kraj. Čovjek se bavi građevinom i izgradnjom baš takvih velikih područja pa se nadamo uspješnoj suradnji, izjavio je jutros Krešimir Ćosić za naš radio.

Jeff Blackard, vlasnik tvrtke Blackard Global je hrvatskoj javnosti poznat po tome što je kod Dallasa u bračkom kamenu 2004.godine izgradio repliku Supetra.

Izvor: HRT