fbpx

GAŽENIČKI CABARET

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je u koncesiju Gaženicu Turcima. Longin kaže da je oduševljen. Oduševljeni su i Zdenko, Grof, Škifić… Njima je to dobro. Uvijek kad je njima bilo dobro nama se smračilo. Recimo Škifića je krenulo u životu kada je preuzeo SAS od Antića, SAS-u baš i ne. Za nas manje-više, mi smo nebitni. Glavno da je našoj eliti dobro.

U Gaženicu je Republika Hrvatska utukla cca 200 milijuna eura. Sada će Turci plaćati koncesiju 1 628 000 kuna godišnje. To je u redu. Jer Bobi je u predizbornom intervju izjavio da je naš narod lijen i ne želi raditi. Turci su vrijedni njima treba dati. Valjda zato im je u koncesiju dana i marina Borik za 42 000 eura godišnje, na 15 godina, 250 vezova. Toliko samo u sezoni zarade vlasnici 3 apartmančića. Ali neka treba dati Turcima kada vole raditi. Tamo će Turci moći nasipati more i raditi objekt u moru od 900 m2. I to je uredu iako takvo što Hrvatima nije dozvoljeno, neka im kad vole raditi.

Kod davanja u koncesiju luke Gaženica napravljena je jedna velika greška. Omjer uloženog od strane RH i onoga što će Turci plaćati kaže da će nam se uloženo od koncesijske naknade isplatiti za cca 900 godina. Zato Turcima nije trebalo dati koncesiju na 20 godina nego na okruglo 1000 godina. Osmanlijsko carstvo trajalo je 600 godina. Ovo treba duže, kad vole raditi.

Njihovi svjetonazori se baš ne slažu s našima. Erdogan se zalagao da se silovatelji djevojčica mlađih od 15 godina amnestiraju od progona ukoliko ih ožene. Nedavno je i na stranačkom skupu doveo uplakanu djevojčicu u uniformi na binu te joj priopćio da će je ako daj Bože pogine za Tursku umotati u zastavu. Ali to nema veze, Ne gledaju se takve stvari u biznisu. Koga briga da li investitori dolaze iz islamističke i totalitarističke države ili demokratske, da li im je predsjednik islamist i totalitarist ili demokrat. Recimo prostituka kad joj dođe mušterija ne pita odakle mu novac i koji su mu svjetonazori. I to je u redu.
Ah da zaboravio sam ovdje nije u pitanju novac. Mi njima zapravo sve to poklanjamo, naplaćujemo neku siću pro forme.

U čemu je onda kvaka ?

Pa Turci vole i znaju raditi, mi ne volimo i ne znamo. Mi smo budale (kako god okreneš to definitivno jesmo). Ova naša bagra bježi iz Hrvatske, raseljavaju se. Ne razumiju napore koje državotvorna stranka poduzima kako bi samo njima bilo dobro, netko se za to treba i žrtvovati a oni bježe. Turci su drugačiji. Oni su domoljubi. Mogu nam pomoći da se naseli Hrvatska koju su raselili ovi što su pobjegli. Osim toga sad je u Europi trend zatvaranja crkava a otvaranja džamija. Recimo samo u Londonu od 2001 godine zatvoreno je 500 crkava o otvoreno je 423 džamije. Moramo biti trendi. U Hrvatskoj su samo dvije džamije. Malo je to treba više. Treba u Zadru barem jedna. Tu nam Turci isto mogu pomoći.

Zato primopredaju Gaženice Turcima treba obaviti kako dolikuje. HDZ-ovci moraju organizirati svečanost za svoju Istanbulsku braću. Zastavnik Nekić će podignuti Tursku zastavu na jarbol u Gaženici uz intoniranje Turske himne. Ostali HDZovci će to popratiti sa rukom na srcu i patosom na licu, kako to samo oni znaju.

P.S.  Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda!- A.G. Matoš.