fbpx

HNS REAGIRAO NA TIJEK PROŠLE SJEDNICE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Stojanov napušta SDP-ov Klub vijećnika – Sabljar Dračevac je ispod stola trgovala s HDZ-om!

Predsjedništvo HNS-a Zadarske županije u četvrtak je navečer naložilo svom vijećniku u Županijskoj skupštini Milanu Stojanovu istupanje iz kluba vijećnika SDP-HNS-DSU. HNS i dalje ostaje u opoziciji, a Stojanov nastavlja sa samostalnim političkim djelovanjem u Skupštini Zadarske županije.

Narodnjaci su time reagirali na prošlu sjednicu Županijske skupštine i otvorenu suradnju SDP-a s HDZ-om.

-Interes HNS-a nisu tajne koalicije, to ne dolazi u obzir! U Skupštinu smo ušli kao oporba i to ćemo i ostati, a jedan od razloga izlaska iz Kluba vijećnika je i bolja promocija stavova HNS-a, što kroz Klub nismo bili u mogućnosti. Da se razumijemo: nemamo mi ništa protiv koalicije ni s SDP-om ni s HDZ-om, ali to mora biti jasno, javno i transparentno, a ne da SDP, kao na prošloj sjednici, HDZ-u spašava kvorum u trenutku kada HDZ ne ispuni želje svojih koalicijskih partnera, obrazložio je Stojanov odluku svoje stranke.

Gradski vijećnik HNS-a Kristijan Kovačević kaže da se suradnja HNS-a i SDP-a na gradskoj razini nastavlja, a i on misli da se na prošloj sjednici Županijske skupštine “ispod stola dogodila trgovina predsjednice ŽO SDP-a Renate Sabljar Dračevac s HDZ-om zbog čega je HNS ni kriv ni dužan snosio političku štetu”.

Izvor: Zadarski.hr