fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Vrijednost luke Zadar prevelika je da bi se o njoj uskraćivali podaci!

Marko Pupić-Bakrač, vijećnik Akcije mladih u Županijskoj skupštini, žalio se na rješenje Lučke uprave Zadar, a njegov dopis ministru Olegu Butkoviću prenosimo u cjelosti.


Kako stoji u samom rješenju Lučke uprave Zadar Gaženica je luka od osobitog gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku. Vrijednost putničke luke Zadar je prevelika, a da bi se zainteresiranoj javnosti uskraćivali podaci, jer se na luku Gaženica primjenjuju postupci izdavanja koncesije na lokalnoj razini i to prema odredbama općeg zakona, potpuno neprimjerenoga pomorskom dobru, odnosno lukama otvorenima za javni promet.

Notorna je glupost da se makinacijama postupak provodi na isti način kao da se u koncesiju daje plaža, isključuje javnost i sve proglašava tajnom.

Još je nevjerojatnije da se uopće razmatra ponuda Turskih investitora sa kojima je ministar Oleg Butković bio prisiljen raskinuti predugovor za koncesiju u luci Gruž zbog odgađanja i nepoštivanja potpisanog od strane investitora.

Skandalozno je da se o tim činjenicama nitko od odgovornih ni župan, ni gradonačelnik, ni ravnatelj Lučke uprave Zadar nisu očitovali niti jednom jedinom riječju.

U kakvoj mi to državi živimo? Pravnoj?

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač