fbpx

MLADEN MALTA PITAO GRADONAČELNIKA Tvrtka Jadera ima preko 9 milijuna kuna duga prema Gradu, a opet im produžavate ugovore o najmu poslovnih prostora?!

Zašto je Grad Zadar nastavio produžavati ugovore o najmu svojih poslovnih prostora s tvrtkom Jadera iako nisu ispunili za to uvjete, odnosno pokrili dugove prema Gradu Zadru koji iznose preko 9,5 milijuna kuna?

Svim obrtnicima se ugovori s Gradom Zadrom revidiraju nakon dvije godine i ako uredno ne izvršavaju svoje obveze Grad Zadar s njima više ne sklapa ugovore. Zašto je Jadera u tome privilegirana i je li točno da je njihov stvarni dug prema Gradu Zadru preko 15 milijuna kuna, odnosno gotovo 6 milijuna kuna više nego što sam ja dobio kao odgovor iz gradske uprave, a kako su objavili neki mediji, pitao je gradonačelnika Dukića nezavisni vijećnik Mladen Malta dodajući da je ukupan dug svih trgovačkih društava prema Gradu Zadru za najam poslovnih prostora 12,6 milijuna kuna. Malta je zatražio na uvid sve ugovore o najmu gradskih prostora Jaderi.

– Poznato je da je Grad Zadar godinama bio u sudskom sporu s Jaderom. Sada kada se to rješava Grad Zadar je poduzeo i poduzimat će sve pravne mjere da se u tom slučaju pravno zaštiti. Nemam tu obzira prema ikome – odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić dodajući da će kompletan odgovor vijećnik dobiti pisanim putem.

Vijećnik Malta bio je nezadovoljan i dobivenim odgovorom o zapošljavanju u Nasadima, prozvao je direktora Lanka Ugrinića da ne dolazi pred gradske vijećnike pri podnošenju godišnjeg izvještaja o radu, te da daje nepotpune odgovore.

-Tražio sam imena svih koji su u Nasadima zaposleni prošle godine, ali odgovora nema, što baca sumnju. Zato me zanima tko su ti zajanstveni zaposlenici i zašto ih krijete i ima li među njima nekoga čije su tvrtke dužne Gradu Zadru ili gradskim poduzećima, pitao je Malta.

Irenu Dragić (SDP) je zanimalo je li točno da se voljom direktora Ugrinića Nasadi više neće baviti vrlo profitabilnim poslovima prodaje cvijeća i pogrebne opreme. Ako je to točno, to treba zaustaviti jer vodi tvrtku u propast, rekla je Dragić.

Gradonačelnik Dukić je odgovorio da će za mjesec dana biti rasprava o izvještaju o radu Nasada pa će Malta tada i osobno moći pitati direktora Ugrinića sve što ga zanima. Na dobacivanje iz klupa – “ako Ugrinić opet ne bude bolestan i u Zagrebu” – Dukić je odogovorio:

-Mislim da se neće razboliti! Od svih direktora očekujem da budu tu i odgovaraju na pitanja, rekao je Dukić.

Izvor: Zadarski.hr