fbpx

PREDSJEDNIK HVIDRA-e ZADAR Ivica Arbanas: Još jednom razmotrite svoju odluku oko Gaženice!

U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude zakoncesiju u Luci Gaženica, moramo iskazati našu iskrenu zabrinutost zabudućnost naših građana i Grada Zadra te pozvati SVE nadležne da još jednom razmotre svoje odluke.

Naime, još uvijek se sjećamo obećanja po kojima je izgradnjasku pocjene luke Gaženica trebala donijeti tisuće novih radnih mjesta našim sugrađanima te veliki prosperitet gradu.

Danas smo svjedoci potpisivanja ugovora čiji sadržaj građani nesmiju znati, sa tvrtkom osnovanom lani, koja je u Dubrovniku odbijena, a koja nudi svega 28 novih radnih mjesta te godišnju naknadu od 1.600.000 kuna. Godišnja naknada bi posvemu sudeći samo možda bila dostatna za otplate kredita koji su podizani zaizgradnju luke, a razlika između nekoliko tisuća i 28 novih radnih mjesta jeviše nego zabrinjavajuća i poražavajuća!

Pogotovo u vrijeme sve većeg iseljavanja mladih u potrazi za poslom. Stoga, još jednom molimoodgovorne koji danas donose odluke ipotpisuju ovakve ugovore, da makar sebi samima, ako ne i čitavoj javnosti, iskreno odgovore bi li na takveugovore pristali da se radi npr. o njihovoj nekretnini u koju su uložili vlastiti novac?

Je li zaista nužno potpisivati ugovor, makar i nepovoljan, samo zato jer je ponuđač jedini? Po našem mišljenju, najlakši izbor nije uvijek i najbolji, što smo i dokazali u godinama kada smo se borili protiv tada nadmoćnih okupatora za suverenitet i samostalnost Domovine.

Mi se nismo borili svatko za svoju kuću, borili smo se za cijelu Hrvatsku! Od odgovornih očekujemo isto – da se ne bore svatko za dobrobit isključivo svoje obitelji, već da se bore za dobrobit cijelog naroda, pa ni dobri rezultati neće izostati!

 

S poštovanjem, Ivica Arbanas

predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar