fbpx

PROSVJED PROTIV HDZ-a Akcija mladih i nezavisnih u Zadru održala molitveno bdijenje za Gaženicu: “Preostalo nam je samo tražiti pomoć Svevišnjeg”

U noći s Velike Subote na uskrsnu nedjelju Akcija mladih i nezavisnih održala je molitveno bdijenje ispred zadarskog stožera vladajućeg HDZ-a

Odluka Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar da zadarsku luku Gaženicu da u koncesiju i dodijeli je jedinom ponuditelju – tvrtki Zadar International Port Operations, izazvala je buru na sjednici saborskog Odbora za pomorstvo, a s time se ne može pomiriti ne običan puk.

Revoltirani su i članovi Akcije mladih i nezavisnih u Zadru, koje je u noći s Velike Subote na uskrsnu nedjelju održala molitveno bdijenje ispred zadarskog stožera vladajućeg HDZ-a.

 

Priopćenje Akcije mladih i nezavisnih koje su poslali medijima prenosimo u cijelosti:


“Budući je zadnji čin konačne pljačke i predaje Zadra vladajuća partija koncentrirala u Velikom tjednu, želimo vas obavijestiti kako ćemo u noći sa subote 31.03. na nedjelju 01.04. održati molitveno bdijenje u ulici Andrije Medulića, ispred broja 2, poznatije kao stožer zadarskog HDZ-a, sa početkom u 22 sata.

Pored ogromnih političkih i zakonskih napora koje smo poduzeli kako bi obranili Gaženicu, jedino što nam je preostalo je zatražiti pomoć Svevišnjeg i u molitvi dočekati Uskrs, najveći blagdan u nas Hrvata. Prilikom bdijenja koncentrirati ćemo se isključivo na molitvu i njezinu nakanu te nećemo davati nikakve izjave, stoga ovdje ističemo nakanu bdijenja.

Moliti ćemo da oni koji rasprodaju i koncesioniraju voljenu Domovinu, shvate s čim su nas to zadužili Hrvatski Branitelji u Domovinskom ratu, moliti ćemo da vladajući prestanu pljačkati i uništavati svoj narod, a njihovo članstvo da ne podržava taj lagodni i naoko moćni put, već da se okrenu zajedničkim ljudskim, katoličkim i moralnim vrijednostima, kako bi svi zajedno spriječili buduće i popravili već načinjene štete našoj Domovini.

Moliti ćemo da oni koji nas vode shvate da ste za njih glasali da preuzimaju odgovornost, a ne da je se odriču i da se time pritom hvale. Poručujemo svim vjernicima da se ove godine posebno, u crkvama, svojim domovima ili nama u Medulićevoj priključe u molitvama za tu nakanu. Na bdijenju za spas Grada i Domovine ćemo upaliti svijeće, moliti Krunicu i osigurati tople napitke, umjesto sramotnih insinuacija zlobnika, koji nas lažno svrstavaju u one koji svojim postupcima vrijeđaju tuđe vjerske osjećaje”, piše u njihovom priopćenju.