fbpx

UDRUGA SUGLASJE Državno odvjetništvo treba preispitati koncesiju za luku Gaženica

Ovih dana užurbano se priprema predaja još jednog državnog suvereniteta na moru Turcima i / ili našim Turcima – janjičarima, koji će gospodariti u bescjenje lukom Gaženica, i dodatno osiromašiti državu Hrvatsku, jer usprkos velikom ulaganju novca ovog naroda, ni narod ni država skoro ništa ne dobiva.

Potpora ovom darivanju stiže sa svih strana koje su pod kontrolom ili ovisnošću o partiji na vlasti. Ta ista partija dovela je državu i narod nakon 28 godina tzv. neovisne države do gospodarskog zaostajanja i masovnog egzodusa naroda.

Ovdje se ne pita ovaj narod što misli ili predlaže komu treba dodijeliti državnu dozvolu za gospodarenje nad lukom Gaženica.

Iz tog razloga a i zbog potpore udrugama i vijećnicima grada i županije koji su protiv dodjele luke Turcima, udruga SUGLASJE osjeća bilo naroda i pravdoljubivih osoba iz hrvatske javnosti. Zbog toga im se pridružuje i predlaže odgodu dodjele koncesije, a sve dok državno odvjetništvo ne preispita moguće nezakonitosti i zloporabe u upravljanju ovim državnim i narodnim dobrom.

Poznato je još od srednjeg vijeka da je osvajanje Zadra bio glavni cilj raznih velikih carstava. Zadar su nakon privremenog osvajanja Mlečani nazvali „Gospodarom od Otranta“.

Neće li sada Turci nakon 1000 godina doći na isto ali s višestrukom koristi. Kako to da nema zainteresiranih iz Kine, Rusije, Europe, Japana, SAD i dr. već nam samo Turci žele dobro i ulažu kod nas, a dok im mi dajemo ključ u ruke, bez uplate, bar onoliko koliko se uložilo.

Ovo je pogodovanje onima koji su više puta farbali tunele, izvlačili nasukane Remorkere, počistili tvornice Soje, Adrie, Polikema, Maraske, Elektronike, Elke, SAS, HŽ, i brojnih drugih poduzeća.

Udruga Suglasje traži suglasnost svih zainteresiranih za sudbinu ovog prevažnog državnog dobra. Poziva cijelu Zadarsku građansku javnost da se suprotstavi brzopletom donošenju odluka, a koje bi bile protiv dugoročne koristi i naroda i države. Pogodovanje dosadašnjoj interesnoj skupini u gradu Zadru i županiji,( a koja je glavni i jedini krivac da je ovaj grad i njegovu okolicu doveo na rub siromaštva i gospodarskog nazadovanja), bio bi posljednji čavao u lijesu oronulom starcu – a do jučer moćnom zadarskom gospodarstvu.

S poštovanjem
Udruga SUGLASJE