fbpx

ZAPOSLEN BEZ NATJEČAJA IAKO JE UZEO OTPREMNINU Kada se Mario Bebić opet zaposlio u pošti bio je u sukobu interesa!

Zadranin Mario Bebić (HDZ), bivši pomoćnik ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić, bio je u sukobu interesa kada se godinu dana nakon odlaska iz Vlade zaposlio na direktorskom mjestu u državnoj tvrtki HP – Hrvatska pošta.

Kako je utvrdilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u srijedu, Bebić je počinio povredu članka 20. stavka 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Zaposlio se dvanaest mjeseci od prestanka rada na mjestu pomoćnika ministra, iako je, kako je utvrđeno, u vrijeme obnašanja te dužnosti postojao poslovni odnos između Ministarstva rada i mirovinskog sustava i trgovačkog društva HP – Hrvatska pošta d.d.

Bebić je zaposlen u Hrvatskoj pošti bez natječaja iako je već ranije uzeo otpremninu od 114.318 kuna od te državne tvrtke u kojoj je radio od 2009. do 2012. godine, sve dok mu tadašnja Uprava HP-a nije izglasala mu nepovjerenje na radnome mjestu izvršnog direktora Ureda za upravljanje ljudskim resursima.

Njegov mandat u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava bio je počeo u veljači 2016. godine, a prije toga od veljače 2015. godine pa do odlaska u Ministarstvo bio zaposlen u HDZ-u, i to na radnome mjestu zamjenika voditelja odjela.

U vrijeme dok je na čelu HDZ-a bio Tomislav Karamarko, bio je jedan od njegovih savjetnika na parlamentarnim izborima 2013. godine. Ovaj diplomirani psiholog, rodom iz Metkovića, bio je i dugogodišnji šef Caritasa u Zadru, a jedno vrijeme obnašao je i dužnost ravnatelja hrvatskog Caritasa.

Izvor: Zadarski.hr