fbpx

RUBEŠA ŽUPANU LONGINU Ti si osuđeni nasilnik!

Nasilje u Zadru je aktualna tema i na današnoj sjednici Županijske skupštine. Zbog eskalacije sukoba na javnim mjestima vijećnica Živog zida Jasmina Adžić Sikirić zatražila je napuštanje sjednice poručujući kako je za sve kriva vlast.

– U ime svih, energično i na sve načine osuđujem sve oblike nasilja, posebno prema ženama i djeci. No nema potrebe napustiti sjednicu, već upravo suprotno – treba raditi, odgovorio joj je predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar nakon čega su i vijećnici Živog zida odustali od svoje namjere napuštanja sjednice.

O nasilju je nastavio govoriti vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša:

– Dana 13. lipnja nasilnik je brutalno pretukao djevojku. Udarao joj je pola sata glavom u lavandin sve dok se lavandin nije razbio. Dana 24. lipnja na Branimirovoj obali napadnut je novinar. Gore od svega tog nasilja je to što su jednom drugom napadu svjedočili deseci ljudi i nitko od njih nije našao za shodno da reagira na bilo koji način, što znači da je nasilje u Zadru postalo prihvatljiva pojava. Veliku odgovornost, ako ne i najveću, za takvu društvenu klimu snosi vladajući HDZ koji ne samo da ne sankcionra svoje članove nasilnike, već pomaže u zataškavanju nasilja, pritiscima na žrtve da promijene iskaz. Nikada niti jedan član HDZ-a nije sankcioniran zbog nasilničkog ponašanja, dapače samo nagrađen. Kada tučeš i daviš ljubavnicu postaneš predsjednik kluba HDZ-ovih vijećnika, kada prebiješ nećaka onda si gradski pročelnik. Jackpot slijedi kad pretučeš opernog pjevača – onda postaneš župan. Osjećate li se župane odgovornim za ovakvu društvenu klimu, barem moralno budući ste i sami pravomoćno osuđeni nasilnik?, pitao je Rubeša.