fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Buraku, odj*bite u skokovima!

Povodom izjava u medijima od stane regionalnog direktora Dogus grupe, Buraka Baykana, reagirao je županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač. Njegovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nečuveno je što radi Dogus grupa u Zadru i kako se ponaša njezin regionalni direktor Burak Baykan. Prije nekoliko dana Burak Baykan govoreći o projektu hotela u nekadašnjoj zgradi Maraske i interesu za Marinu Zadar izrekao kako projekt Maraska stoji jer traže razvoj okruženja hotela. Neuvijeno je izrekao ucjenu umotanu u celofan. Prevedeno ako nam ne date marinu Zadar i sve ono što tražimo, ništa od projekta.

Projekt Maraska trebao je biti započet 2016. godine a završen 2019. godine. DPU Maraska prošao je kroz 3 izmjene, a mi kao gradski vijećnici maltretirani smo od strane vladajućih ubrzanom i nasilnom procedurom sve kako bi na kraju grad postao talac Dogusovog projekta, a hrvatska strana predmet turskih ucjena!?

Ne samo da nisu održali riječ što se tiče projekta Maraska te nas sad još ucjenjuju nego su nas preveslali i sa Urbanističkim planom uređenja lučice Puntamika. Tražili su izmjenu tog plana sa obrazloženjem u kojem su naveli kako prateći sadržaji marine Borik nisu smješteni unutar samog koncesijskog područja već se do recepcije i sanitarnih čvorova mora odlaziti preko prometnice te se gosti marine zbog toga žale. Njihov zahtjev je na sjednici Gradskog vijeća pročitao i podržao pročelnik Darko Kasap a lokalni HDZ-ovci iz MO Puntamika su sazvali zbor mještana kojima su pričali bajke i laži na osnovu kojih su tražili i dobili potporu projektu. Umjesto izrade WC-a i porte tamo sada niče zgrada od 900 m2, kineski zid, nasipava se more… Da to radi neki Hrvat na svom posjedu uz more strpali bi ga u luđačku košulju i odveli na Ugljan. Mještani Puntamike obaviješteni su da će u dogledno vrijeme morati dislocirati svoje brodice iz lučice.

Iz svega navedenog razvidno je kako se Turci ponašaju prema Gradu Zadru, RH i domicilnom stanovništvu. Stoga ću ponoviti rečenicu koju sam rekao Buraku Baykanu u lice na javnoj raspravi o DPU Maraska park 12.srpnja 2016 godine: Ovdje niste dobro došli jer muljate i uvezali ste se ratnim profiterima i kriminalcima.

Na to ću još nadodati. Uz naše Todoriće ne trebaju nam ovdje još turski Todorići koji su dužni 5,8 milijardi dolara. Odjebite u skokovima.

I da ne bi bilo zabune ovo nema veze sa vašom nacionalnošću i vjerom nego s onim što radite i kako se ponašate.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač

 


 

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Zdravko Livaković reketari investitore!