fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Nezabilježen presedan, Renata Peroš ponizila vijećnike

Povodom održavanja sedme sjednice Županijske skupštine na koju nisu pozvani neki vijećnici, oglasio se županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana 02.07.2018 godine održan je nastavak 7. sjednice Županijske skupštine. Na nastavak sjednice uopće nisam pozvan ni pismeno ni usmeno, kao i još neki vijećnici . Time su mi uskraćena moja vijećnička prava i onemogućen sam u obavljanju svoje vijećničke dužnosti.

To je samo nastavak pravnog nasilja koje nad nama vrše Željko Lončar i Milena Ikić. Sjednica je prekinuta a Ante Rubeše izbačen sa sjednice zbog njegovog pitanja ravnateljima “Jeste li u tijeku svog mandata bili pod pritiskom političke kaste da zaposlite nekog nesposobnog uhljeba i time doprinijeli iseljevanju mladih Hrvata?” Dakle Ante i ja onemogućeni smo da sudjelujemo na sjednici.

Na sjednici se pojavila ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš koja ponovno nije branila svoje izvješće jer nije zapamtila pitanja vijećnika a očigledno ih nije bila u stanju niti zapisati. Takva razina arogancije i bezobrazluka je dosad nezabilježena kod podnošenja izvješća ravnatelja i direktora županijskih ili gradskih ustanova i poduzeća. Usprkos svih afera koje je producirala i ponižavanja vijećnika 14 stranačkih poslušnika (od 42 skupštinara) je glasovalo za prihvaćanje izvješća. Vladajuća većina zato nije prihvatila Povelju o ravnopravnost spolova što je samo nastavak njihove politike tolerancije nasilja i zaštite nasilnika. Županijska vijećnica prepuna je krkana i nasilnika, što vijećnika što dužnosnika čije nasilje je partija prikrivala a nasilnike nagrađivala nomenklaturama.

Nije teško dokučiti razloge naše eliminacije sa sjednice. Perošicu se moralo zaštiti od neugodnosti i inzistiranja na odgovorima. Rasprave o nasilništvu i nasilnicima izbjeći kao uostalom što je i Longin izbjegao odgovor na Antino pitanje za vrijeme aktualnog sata o eskalaciji nasilja nad ženama u Zadru te odgovornosti za takvu stanje.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač