fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Zgrada Poliklinike na Kolovarama namješta se Zdenku Zriliću za bagatelnu cijenu!

Povodom nakane prodaje zgrade poliklinike na Kolovarama, oglasio je županijski vijećnik, Marko Pupić-Bakrač otvorenim pismom predsjedniku Županiske skupštine Željku Lončaru te županu Zadarske županije, Božidaru Longinu. Pismo prenosimo u cijelosti.


Marko Pupić-Bakrač
Josipa Kosora 11
ZADAR

Predsjednik Županijske skupštine
Zadarske županije
Željko Lončar

Župan
Božidar Longin

PREDMET: ZAHTJEV ZA PISANIM ODGOVOROM

1. Već duže vremena se najavljuje prodaja zgrade Poliklinike na Kolovarama. Zgrada Poliklinike 2012. godine procijenjena je na 26.941.000,00 kuna. Prilikom prodaje trebala bi prema pisanju medija ići nova procjena nekretnine budući je ova iz 2012. godine zastarjela. U međuvremenu su skočile vrijednosti zemljišta i nekretnina uopće. Predmetna nekretnina nalazi se na terenu veličine gotovo 10.000 m2. Budući je na tom području cijena zemljišta prvi red do mora 1.000 eura/m2 samo zemljište bez zgrade vrijedno je cca 70 milijuna kuna. Zanima me kada će biti prodaja predmetne nekretnine i da li će biti napravljena nova procjena iste?

2. Budući sam dobio informacije iz Zavoda za javno zdravstvo kako je zgrada Poliklinike namijenjena Zdenku Zriliću, zanima me da li vi župane imate kakva saznanja o tome te da li će za zgradu Poliklinike i pripadajuće zemljište biti raspisan pošten natječaj?

3. Ministar Marić najavio je iseljenje Županije iz sadašdnje nekretnine. Da li će ta nekretnina isto ići u prodaju? Ako će ići, kada će biti napravljena procjena i kada je u planu prodaja?

4. Koja će biti namjena zgrade Poliklinike i zgrade Županije nakon prodaje?

 

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač