fbpx

ŽIVI ZID Sjednica je sazvana nelegitimno, liječnica napustila pacijente kako bi HDZ-u držala kvorum!

Povodom jutrošnje sjednice Županijske skupštine koja je iznenada zakazana telefonskim putem, priopćenjem za medije oglasili su se županijski vijećnici Živog zida, Jasminka Adžić Sikirić i Josip Plazibat. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Budući da neki vijećnici nisu zaprimili poziv upućen dva sata uoči nastavka sjednice županijske skupštine, koja je bila prekinuta u prošlu srijedu, današnji nastavak županijske skupštine smatramo u potpunosti nelegitimnim, a sve odluke donesene na istoj ništavnima. Većina oporbenih vijećnika, za razliku od vladajućih, rade u privatnom sektoru i izostanak s posla moraju najaviti par dana prije. Pojedini hdz-ovi vijećnici su uspjeli doći iz najudaljenijih općina u županiji što znači da imaju sposobnost teleportacije ili su za sjednicu znali i prije.

Sve koncesije na pomorskom dobru su izglasane, a nitko nije znao tko su koncesionari imenom i prezimenom već se kriju pod kojekakvim nazivima i inicijalima. Koncesionar, dakle, može biti i supruga pročelnika nadležnog za koncesije ili sam župan, nitko to ne zna, niti smije znati. Mi iz Živoga zida ne prihvaćamo izvještaj lučke uprave jer je očito da se radi o pogodovanju i zlouporabi ovlasti i položaja.

Zato postoji opravdana sumnja da je današnji nastavak skupštine bio pomno osmišljen kako bi se što manje vijećnika, koji su kritični prema radu lučke uprave, pojavilo.

Svjedoci smo kako strani državljani imaju vezove pod stranim registarskim oznakama tj. s plovilima koja bi trebalo sidriti u marinama.

Koncesije na korištenje vezova u lučicama su uoči ljeta dodijeljene stranim državljanima na rok od 5 godina na nepostojećim brojevima, tj. izmišljenima kako bi stranci povoljnije prošli, a naši opet dobili svoj dio ispod stola kao i obično kad je riječ o koncesijama na pomorskom dobru i općenito.

Stoga, ne prihvaćamo izvješće Lučke uprave i tražimo od nadležnih inspekcija da savjesno rade svoj posao i da otvoreno kažu tko ih tjera da prodaju i daju našu obalu i more u bescjenje. Također tražimo da se sjednica sazvana na ovakav protuustavan i nelegitiman način poništi kao i sva izvješća izglasana na njoj. Još bismo dodali kako je žalosna činjenica da je kvorum držala liječnica koja je dojurila s posla kako bi se mogla izglasati još jedna u nizu prodaja dijela naše zemlje. Pacijenti mogu čekati, kao i obično.

Županijski vijećnici Živoga zida
Jasminka Adžić Sikirić
Josip Plazibat