fbpx

DUJE STANIŠIĆ Gospodo doći će vam kraj! To vam javno obećajem! Svaka sila za vika!

Predsjednik mjesnog odbora Petrčane i predstavnik turističkog mjesta Petrčane, Duje Stanišić, poslao nam je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.


Poštovani, kao predsjednik mjesnog odbora Petrčane i predstavnik turističkog mjesta Petrčane koje sudjeluje sa 25% ukupnog proračuna turističke zajednice grada Zadra osjećam se pozvanim komentirati nedavno završeni natječaj za direktora turističke zajednice grada Zadra i glasovima većine odabranog novog direktora gosp. Marija Paleku.

Smatram da je bahatost i samovolja Zadarskog Hdza dosegla sam vrh kad se unatoč velikom interesu javnosti natječaj zloupotrebljava i namješta do te mjere da se u niti jednoj izjavi sudionika ove bezstidne predstave ne nazire niti zrno moralne, političke i društvene odgovornosti. Ali zašto i bi, sudionici koji nemaju obraza dobro znaju da će opet biti relativni pobjednici izbora u gradu Zadru i u mjestu Petrčane. Nema straha…

Gradonačelnik Branko Dukić je tako nastavio vrlo uigranu praksu svojih prethodnika i kolega iz kradezea diljem Lijepe Naše i zaposlio na rukovodeću poziciju Zadarskog turizma svog ne kompetentnog prijatelja.

E pa nema to pravo!!! Nema pravo zapošljavati u javni sektor prijatelja bez iskustva u turizmu koji bi trebao pokrenuti Zadarski turizam koji vapi za indentitetom, novim modernim idejama, dugoročnom vizijom i reorganizacijom. Nema pravo na pokuse i eksperimente, na političke figure umijesto kvalificiranih stručnjaka. Nema pravo dati više od 13 miliona kuna godišnje na raspolaganje u ruke diplomiranog kineziologa.

Gradonačelnik i njegova vladajuća kasta su odabirom gosp. Marka Paleke pljunuli u lice svim turističko-ugostiteljskim obrazovnim ustanovama i poručili svim studentima: ne vrijedi vam se truditi, uđite u našu interesnu skupinu, ne dižite glas protiv nepravilnosti i dobiti ćete priliku zasjesti na vodeće funkcije. Pljunuli su u lice svima koji su zbog ovakvih ljigavih rabota dostojan život potražili van granice a koji svaki dan nostalgično pomisle na svoje obitelji, prijatelje i bližnje dok ogromnim trudom i zalaganjem grade i pomiču na bolje neke druge daleke zemlje umjesto one koja im je u srcu .

Pljunuli su i u lice svih uspješnih ugostitelja i turističkih djelatnika koji znajući da je ovo bio namješten natječaj nisu ni slali svoje prijave, a iza kojih stoje kompetencije, iskustvo i najvažnije rezultati. U našem gradu ima puno uspješnih hoteljera, ugostitelja, voditelja agencija koji bi sigurno bili bolji kandidati od “prijatelja”.

“Poučeni iskustvom usuđujemo se govoriti” pa tako smatram da se u odnosu turističke zajednice grada Zadra prema mjestu Petrčane ništa bitno neće promjeniti i da ćemo i dalje ostati bez vizije, ulaganja i poboljšanja uvijeta za naše turiste.

Vama gospodo koja od mog i našeg Zadra i mojih i naših Petrčana radite privatnu prčiju poručujem: doći će vam kraj! To vam javno obećajem! Svaka sila za vika! Shvatiti će ljudi kad tad da u 21 stoljeću i takoreći u srcu Europe nema mjesta takvim strankama i pojedincima koje cijeli kolektiv guraju u nazad.
Nastaviti ćemo i dalje raditi na osnivanju vlastite turističke zajednice a do tada ćemo pratiti svaku potrošenu lipu iz proračuna turističke zajednice i ukazivati na nepravilnosti.

Uostalom mjesto Petrčane ima 3 miliona razloga godišnje da se izbori za pravedan sustav u kojem ćemo napokon krenuti naprijed i vratiti se tamo gdje nam je mjesto. U vrh Hrvatskog turizma i ponosno stajati u blizini za nas najlijepšeg grada na obali Jadrana.

Predsjednik MO Petrčane
Duje Stanišić