fbpx

Vladajući HNS osnovao izborni stožer za prijevremene izbore

I dok u HDZ-u kuha oko Darka Milinovića, a tankoj vladajućoj većini prijeti novo osipanje, HDZ-ov koalicijski partner HNS osnovao je izborni stožer – dvije godine prije redovitih parlamentarnih izbora.

-Hrvatska narodna stranka je u petak osnovala izborni stožer za parlamentarne izbore, ne zato što ih nagovještavamo već da budemo spremni – kazao je Ivan Vrdoljak.

Izborni stožer, doznaje Nova TV, vodi Srećko Ferenčak. Vrdoljak koordinira programske politike. Poklapa se to s problemima u HDZ-u.

Vrati li se Darko Milinović u Sabor, Andrej Plenković, bez obzira na optimizam, ne može na njega bezuvjetno računati.

-Svakih nekoliko mjeseci imamo miris destabilizacije i potencijalnih prijevremenih izbora. Ja osobno mislim da destabilizacija političkog sustava može biti skupa i nepotrebna, ali smo spremni – ističe Ivan Vrdoljak.

Spremni su i u Mostu. Nikola Grmoja kaže – većina nije stabilna!

-To je vlada čiji su stupovi Vrdoljak, Saucha i Pupovac, a s obzirom na ove probleme s ličkim županom Milinovićem nije nemoguće da HDZ bude morao na kraju ići na prijevremene izbore – kaže Nikola Grmoja.

U Živom zidu su uvjereni kako bi prijevremeni izbori bili i najpoštenije rješenje.

-Država je u kaosu, premijer teško vlada i sa sobom, ali i nestabilnom parlamentarnom većinom – rekao je Tihomir Lukanović u izjavi za Novu TV.

Izvor: Hrsvijet.net