fbpx

Marko Vučetić najavio kandidaturu za predsjednika Republike

Nezavisni saborski zastupnik iz Zadra Marko Vučetić na svom je Facebook profilu jutros najavio kandidaturu za predsjednika Republike. U svojoj objavi navodi kako do službene najave kandidature aktualne Predsjednice Republike i on za sada ostaje “uvjetni kandidat”.

Kaže da ga je na taj korak potaknula takozvana oteta demokracija hrvatske političke elite, koja nakon izbora zaboravlja da treba služiti narodu. Poziva i sve ostale građane koji misle da mogu obnašati funkciju predsjednika da se prijave te ukoliko se nađe kvalitetniji kandidat, on će povući svoju uvjetnu kandidaturu. Ukoliko se to ne dogodi ova uvjetna kandidatura će kada se raspišu predsjednički izbori onda postati realna, dodao je zastupnik Vučetić.

Kao jedan od motiva navodi i postupke aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Zadnjih mjesec dana smo imali Marakešku deklaraciju, o čemu je Kolinda Grabar Kitarović izrekla dva oprečna stava, imali smo čitavu pobunu pacijentica zbog stanja u ginekološkim ordinacijama i predsjednica se o tome uopće nije očitovala. Kolinda Grabar Kitarović kao građanka sebi može dopustiti luksuz da bira stvari koje su joj ugodne i koje odgovaraju njezinom poumanju estetike, ali kao predsjednica ne može ne predstavljati građane, ne može ne komentirati ono što je dužna komentirati, jer je to njezina ustavna obveza, izjavio je Vučetić.

Na pitanje postoji li i u kojem obliku suradnja s Dalijom Orešković, bivšom predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kaže kako s njom čuo i po pitanju kandidature. Dalija osobno podržava moju uvjetnu kandidaturu, što pokazuje da gospođa Orešković nije bila zainteresirana za funkciju predsjednice Republike, zbog toga što sama komentira mnoga pitanja, javnost mogla zaključiti, da je odlučila ući u prostor predsjednice RH,ona to ne čini, rekao je Vučetić.

Izvor: HRT